VW
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
VW
За съжаление нямам впечатления от седалки с вентилация. "Консерва" съм и не смятам, че ми трябва. Наистина през лятото не се напича, а през зимата не са ледени при първо сядане. Подгряването за зимата ми е достатъчно (сега имам и подгряване и на задните - та и децата са доволни). От алкантара-та съм доволен - ама знае ли човек (може и да съм изпуснал нещо, което да е супер). Тук има доста колеги с вентилация - те по добре могат да кажат.
-
kolyo b8
Многохилядният Сокол
VW
Аз поне нещо различно от прахусмукачка, не правя. Веднъж годишно я "обслужват" при годишната поддръжка (екстериор и интериор) в GK (керамика за салона).
Колата ми не е случила на собственик - в частта с миенето. Не ползвам специални препарати и оборудване за миене - един път на една или две седмици я водя на безконтактна мивка на Тодор Александров и Константин Величков и после на прахосмукачка в кварталната мивка 5''. Единствено е случила на каране![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Колата ми не е случила на собственик - в частта с миенето. Не ползвам специални препарати и оборудване за миене - един път на една или две седмици я водя на безконтактна мивка на Тодор Александров и Константин Величков и после на прахосмукачка в кварталната мивка 5''. Единствено е случила на каране
- odo
- Гараж: Х3 М40i
- krasimirpetrov
- Гараж: VW T-Roc R
VW
Здравейте, колеги.
Имам едно въпросче и явно в началото не съм разбрал както трябва.
Става дума за T-Roc R на който му предстои първо обслужване. Колата е на 14 000км и на 1 година и 7-8 месеца. Чух се Порше Изток и според тях в предстоящото обслужване влиза смяна на всички филтри, масло, спирачна течност, масло на Haldex и инспекция. Въпросът е по-скоро за интервала на обслужване на Haldex - по мои спомени е на 60км или 3 години (което настъпи първо), а според Порше - твърдо на 2 години. Някой запознат ли е какви са наистина интервалите за обслужване на Haldex спрямо препоръките на VW?
П.с.
След бърза справка с още няколко VW представителства, това, което ми казаха е: До 2021 Халдекса се обслужва на 3 години, а след това на 2.
Имам едно въпросче и явно в началото не съм разбрал както трябва.
Става дума за T-Roc R на който му предстои първо обслужване. Колата е на 14 000км и на 1 година и 7-8 месеца. Чух се Порше Изток и според тях в предстоящото обслужване влиза смяна на всички филтри, масло, спирачна течност, масло на Haldex и инспекция. Въпросът е по-скоро за интервала на обслужване на Haldex - по мои спомени е на 60км или 3 години (което настъпи първо), а според Порше - твърдо на 2 години. Някой запознат ли е какви са наистина интервалите за обслужване на Haldex спрямо препоръките на VW?
П.с.
След бърза справка с още няколко VW представителства, това, което ми казаха е: До 2021 Халдекса се обслужва на 3 години, а след това на 2.
-
Toshanos
VW
Относно въпроса с кожата vs алкантара - в момента имам голф 8 с алкантара, на жена ми колата е с кожа, както и предишни коли, които съм карал - алкантарата ми харесва значително повече - не запарва лятото, не е студена зимата дори без отопление, минавам я само с прахосмукачка и отвреме на време със спрей за пране на тапицерия, не се пързаля докато седиш на нея и най-важното (поне за жената) - не мирише.
Чисто субективно, на мен ми харесва и повече как изглежда. Единствено петната от малкия се чистят една идея по-трудно. но не особено.
Чисто субективно, на мен ми харесва и повече как изглежда. Единствено петната от малкия се чистят една идея по-трудно. но не особено.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
VW
Aлкантарата е най добрата тапицерия и за мен.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
VW
Алкантара на гърба и седалището и кожа на страничните бордове е отлична комбинация. Алкантарата всъщност е плат имитация на обърната кожа. Много здрава и износоустойчива материя. Може да се пере. Тази комбинация за салон ми е фаворит. Както вече казаха колегите, зимата не е студена, не се хлъзга, лятото не запарва.
-
hvp800
VW
krasimirpetrov, при мен на Т-рок , бензин , 190 магарета , интервала е 60к на халдекс-а със всичките му масла , и филтри!
Дали VW са променили интервала или при теб е така заради различната кутия , това те мога да кажа. При всички положения е по-добре смяната да е на 2г , особено ако колата е предимно градска.
ПП- недочетох докрай мнението , моята е 21-ва , а това обяснява интервалите
Дали VW са променили интервала или при теб е така заради различната кутия , това те мога да кажа. При всички положения е по-добре смяната да е на 2г , особено ако колата е предимно градска.
ПП- недочетох докрай мнението , моята е 21-ва , а това обяснява интервалите
Последно промяна от hvp800 на 19.02.2025, 19:33:29, променено общо 1 път.
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
- krasimirpetrov
VW
Благодаря!hvp800 написа: 19.02.2025, 18:15:34 krasimirpetrov, при мен на Т-рок , бензин , 190 магарета , интервала е 60к на халдекс-а със всичките му масла , и филтри!
Доколкото успях да се ориентирам в интернет, за 5 и 6 генерация на Haldex VW наистина са променили интервала от 60K на 30К, но не мога да намеря информация за времеви интервал - срещам предимно, че е 3 години, но може и да е променен на 2. Явно в началото не съм взел предвид различните генерации при Haldex и от там дойде объркването ми. Живи и здрави лятото ще се обслужва и той.
-
hvp800
-
kolyo b8
Многохилядният Сокол
VW
Ето инфо за интервалите от техническата информация за обслужване на T-Roc (издание 06.2024)
За T-Roc до моделна година 2020:

За T-Roc от моделна година 2021:

За T-Roc до моделна година 2020:

За T-Roc от моделна година 2021:

- krasimirpetrov
-
StefanS
- Гараж: Superb 2.0 4x4 '22
VW
Здравейте всички
Да повдигна малко темата с един въпрос. В търсене съм на градски автомобил за жената, ще се кара 90% във Варна и 10% около града, като в момента съм в голяма дилема пред T-Cross 1.0.tsi DSG '20 или Ярис 1.5h eCVT '22.
Гледам изцяло автомобили закупени от БГ с история, като дилемата ми тук е какъв според вас би могъл да бъде ресурса на 1.0tsi DSG, при положение, че масово обявите на автомобили закупени от тук са над 70000 км. Вече са на почти 5 години и бих се радвал, ако някой с опит над този двигател би се включил с отзив.
За Яриса нямам притеснение, тъй като там са гаранционни 10г. или 200 000км., единствено там ме спира наличното пространсвто на задния ред и мултимедията, която изглежда доста ретро.
Т-Крос ми допада доста за градски автомобил, леко висок, приятен интериор, просторен е за размерите си и идеален за жена търсеща малък автомобил.
Разбира се, ако се спрем на този вариант с удоволствие бих водил автомобила за обслужване при @bega4kata![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
Да повдигна малко темата с един въпрос. В търсене съм на градски автомобил за жената, ще се кара 90% във Варна и 10% около града, като в момента съм в голяма дилема пред T-Cross 1.0.tsi DSG '20 или Ярис 1.5h eCVT '22.
Гледам изцяло автомобили закупени от БГ с история, като дилемата ми тук е какъв според вас би могъл да бъде ресурса на 1.0tsi DSG, при положение, че масово обявите на автомобили закупени от тук са над 70000 км. Вече са на почти 5 години и бих се радвал, ако някой с опит над този двигател би се включил с отзив.
За Яриса нямам притеснение, тъй като там са гаранционни 10г. или 200 000км., единствено там ме спира наличното пространсвто на задния ред и мултимедията, която изглежда доста ретро.
Т-Крос ми допада доста за градски автомобил, леко висок, приятен интериор, просторен е за размерите си и идеален за жена търсеща малък автомобил.
Разбира се, ако се спрем на този вариант с удоволствие бих водил автомобила за обслужване при @bega4kata
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
VW
Мотора си е здрав, ако се обслужва правилно няма да има ядове доста дълго време. Кутията обаче е проблемна.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!