Въпроси от нов/бъдещ собственик

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

FaKeR написа: 15.04.2024, 11:19:08 Отделно, какво ще рече дигитална история на колата, нещо което се изпраща на кораба майка ли?
Сервизната книжка просто е дигитална, това е. Не знам дали се праща към кораба майка.
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Който го е страх и влиза в теории на конспирациите, на междинните смени изсмуква старото масло през щеката и налива ново без да сменя филтъра. Филтъра е предназначен за смяна през 30х. ще изкара до редовната смяна. Или източва през пробката пак без да сменя филтъра.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ахъм, ще се крия аз, защото се грижа за колата повече от препоръчаното. Как пък не.
Бееееее.....
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

Въпросите ми не са за да пестя, а за да преценя как най-добре да подходя спрямо колата. Реално най-добрият вариант е в ЕТ с мое си масло, но това е ако не се запънат. Просто отивам с маслото и казвам ето, неразпечатана бутилка, филтъра и работата от вас.
Последно промяна от FaKeR на 15.04.2024, 18:21:50, променено общо 1 път.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

FaKeR написа: 15.04.2024, 15:57:14 Просто отивам с маслото и казвам ето, неразпечатана бутилка, филтъра и работата от вас.
Не се обясняваш въобще. Казваш ето ви ключовете, маслото е във багажника.
Бееееее.....
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Мнение от nitro »

Колеги, някой който си е регистрирал сам автомобила в КАТ София може ли да сподели, след като ЕТ предоставят документите на колата какво е добре да се направи. Т.е. на кои документи да се направят копия, къде се плаща екотаксата и т.н.
Не мисля да чакам ЕТ да се мотат седмица-две докато ми регистрират колата като дойде, и след като нов автомобил не е нужно да ходи в КАТ мисля аз да се заема с това.
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

Тук може да видиш какви са документите: https://iacp-sofia.mvr.bg/opp/%D0%B0%D0 ... 0%BF%D1%81

Продуктовата такса може директно по сметка на ПУДООС или пред КАТ трябва да има някоя фирма за плащане на място.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

nitro написа: 16.04.2024, 10:02:27 на кои документи да се направят копия
Направи на certificate of conformity , заради полезната информация от завода за автомобила. Документа се оставя в КАТ.
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Понеже си нямам тема, пък и тук пиша основно, ще напиша тук :)

Днес ходихме малко до Южния Парк и искам да споделя следните 3 неща:
1. Днес за първи път усетих, вероятно, истинската сила на DSG. Излиза от една пресечка и най-накрая усетих онази смяна на предавки - почувствах се като Audi RS6, беше супер яко. Даже и жената го усети. Не беше някаква специална ситуация - излизах от пресечката, натиснах да се включа, с периферията мисля, че оборотите не превишиха 3200, но явно бях така натиснал, че нито се улиса в предавката, нито отдръпна на следващата, а продължи да ускорява. Беше точно както съм го чувал на "яките коли" - пауза от половина (и по-малко) секунда, с пад в звука и последващо благо ръмжене. Абе, готина работа. Интересното е, че бях на D, че даже и на Comfort.

2. На прибиране минах по Иван Асен (София), по която и преди съм минавал и имаше един участък, дето и с 20км/ч ми се струваше много (колата е в подписа). Днес минах с около 35км/ч, в режим Comfort, и смея да кажа, че возията беше осезаемо по-добра. Нито друсаше и тропаше толкова, нито пък бучеше цялата кола. Беше си по-тихо. Много съм доволен.

3. Камерата за назад, отново ще се повторя, е толкова зле, че не само, че не помага, но и пречи. Паркирах перпекдикулярно (с г*з към бордюра). На предната кола ползвах огледалата по изключение (при паркиране) - паркирах само на задната камера. Днес паркирам, гледам на камерата (задната, не top view-то), няма нищо. Кога поглеждам огледалото, аз съм съмнително близо до колата в дясно от мен. В камерата не я видях в нито един момент. Ще видим как ще се разберем, ама за момента основно ми пречи.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
ShaMana

Шкода Новак

Мнение от ShaMana »

За хора чудещи се за задна камера. Не е панацея която ще ви направи паркиращи богове, и качеството е наистина мътно особенно на 8 инчовите екрани, но помага в много ситуации да паркираш значително по прибрано от колкото по принцип би. Когато погледна камерата мога лесно да видя каква е точната дистанция до стена, дърво или друг обект видим на тази камера. Аз не съм променил навиците си за паркиране сега имайки камера. Гледам преди да влезе и по-време на маневри с огледалата също, но на съвсем финалната права ако се чудя за място, хвърлям един поглед на камерата. Спестява едно слизане от колата често в тесни ситуации.

Винаги се оглеждайте за препятствия без значение камери или сензори.
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

Tuscany написа: 19.04.2024, 22:50:28 3. Камерата за назад, отново ще се повторя, е толкова зле, че не само, че не помага, но и пречи.
Може ли да пуснете снимка на дисплея.Преди по спомен май имаше прблем и с динамичните линии. Може да е някаква куца настройка на дисплея - знае ли човек.
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Мнение от Tuscany »

Ще пусна при следващо излизане. Проблем със самото качество нямам - повече от достатъчно ми е.

Моят проблем, като цяло със системата е, че не дава реалистична позиция на колата (било то чрез линиите или чрез 360 картинките). Конкретно, това, което ми пречи при задната камера е, че не дава "цялостна" представа. Описания проблем се дължи на това, че картинката с линиите не е изкривена по крайщата, така както е в режима за излизане назад. На старата кола имаше една картинка и тя даваше и линиите и крайщата и всичко. Тук, за да имаш линии (които също не са особено презицни, както бяха на опела), не виждащ широкия ъгъл. Ако искаш широкия ъгъл, трябва да смениш режима и там няма линии.
Линиите са другата тъпотия - каква е ползата едновременно да имам и динамичните жълти и статичните зелени ...
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Честно, даже не знаам какви цветове са линиите. Никога не ги гледам.

Аз реално я гледам само за да видя разстоянието от задната броня до обекта. За другото на огледала и слух (парктроник)
Бееееее.....
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Аз камера нямам и паркирам изключително близо по звук и образ в огледалото. Като се разтресе колата в огледалаото, готово [smilie=sarcastic.gif] На фабията няма и бибиткало да ме разсейва, спирам като писне алармата на задния [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Мнение от Tuscany »

Понеже днес валеше, пък и имах паркиране в Гео Милев, реших да си взема спарк. Когато се качих на Супърба, ако не знаех, нямаше да разбера, че имам прогресивно управление. Но днес като се качих на другата кола, веднага разбрах, че нямам прогресивно. Определено много добра екстра (пък и RS6 e така).
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”