Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
То майтап, ама майстора, който ми гледаше сеата, така ми показа откъде хърка двг-то, като сложи слушалките на алтернатор и лагера се чу екстра ![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
- Simov
Днес си взех колата от ЕТ Пловдив. Бях я оставил за масло и филтри, като им казах за вибрациите (приемчика каза, че такива работи трудно се хващали, но ще поровят) , скърцащите тампони и топката на скоростния лост. Казаха, че дрънкането се получавало от горивопроводите, били ги пристегнали по някакъв начин. Сега ги няма тези вибрации при 2000 оборота. Смазали тампоните - скърценто изчезна, поръчаха и нова топка за скоростния лост. Аз - доволен! ![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Simov, - 
@BlackPearl, - Дишай-издишай, дишай-издишай, дишай-издишай. Е сега вече може да започнеш да псувашSimov написа: 15.01.2020, 14:38:59 от ЕТ Пловдив..
.. Казаха, че дрънкането се получавало от горивопроводите
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
би ли ги описал?
- Simov
При подаване на газ, точно около 2000 оборота/минута се получава нещо като резонанс от дрънчене на пластмаси. Звукът идва някъде от средата на колата, откъм пасажерската страна. Когато приемчика седна да даде газ, аз седнах на пасажерската седалка и чух звука как се изнася някак си от средата на колата към жабката напред. При увеличаване на оборотите изчезва.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
В смисъл. Това е (явно) болна страна на О3. Доста колеги се оплакват от това- тръбите под колата, който са в тунела и си ходят като у тях си.tuningmania написа: 15.01.2020, 18:15:29 До @Simov, -@BlackPearl, - Дишай-издишай, дишай-издишай, дишай-издишай. Е сега вече може да започнеш да псувашSimov написа: 15.01.2020, 14:38:59 от ЕТ Пловдив..
.. Казаха, че дрънкането се получавало от горивопроводите![]()
Като се почне от резервоара, продължи се през скобата която ги държи и после тунела.
Но, аз имах проблеми с тръбите в двигателния отсег.
Вероятни други проблеми:
Б колонка,
Жабка- дясна страна-заключване,
Кора на врата- горе не уплътнява добре,където влиза в канала,
На таблото капачето към вратата, опира във вратата и правело резонанс
Кутията на поленов филтър,
Огледалото за обратно виждане. Плафони, пластмасите на огледалото-камерата и тн.
С други думи, маУе-УеУе!
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)

-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @BlackPearl, - Замислял ли си се да направиш една Дисертацията? Мисля, че от Чехия ще я издадът като Официален Наръчник ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
- BlackPearl
Няма нужда. Има Гугле
, влизаш и пишеш Октавия 3 вибрация или ратъл..., поемаш въздух и започваш да четеш.
Както споменах, има колеги, още от шоурума като ги изкарат и се почва .
Аз, не ги знаех тези неща, докато не ми се появи вибрация. От там почнах да търся, да чета и така.
Жордито ми даде насоки също, Сами, Крум,Иван от Бургас, Тошето и ....... проба-грешка.
Накрая, бай Самун като един опитен майстор я хвана.....![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Както споменах, има колеги, още от шоурума като ги изкарат и се почва .
Аз, не ги знаех тези неща, докато не ми се появи вибрация. От там почнах да търся, да чета и така.
Жордито ми даде насоки също, Сами, Крум,Иван от Бургас, Тошето и ....... проба-грешка.
Накрая, бай Самун като един опитен майстор я хвана.....

-
Sec8200
Simov, благодаря!
Дейба не съм луд - това го усещах като пусна колата по инерция и в един диапазон се появява и изчезва. Всеки път. Мислех, че е забравено нещо в джабката, но няма ... къде ли не търсех накрая я напсувах тая кола и приех.
@BlackPearl, може ли да се оправи сам или в сервиз само?
Честно казано много станаха нещата да се 'приемат' от нови. Другата няма да е Шкода.
Дейба не съм луд - това го усещах като пусна колата по инерция и в един диапазон се появява и изчезва. Всеки път. Мислех, че е забравено нещо в джабката, но няма ... къде ли не търсех накрая я напсувах тая кола и приех.
@BlackPearl, може ли да се оправи сам или в сервиз само?
Честно казано много станаха нещата да се 'приемат' от нови. Другата няма да е Шкода.
- BlackPearl
Ама, Тоше?
Ти какво си мислиш? Че е само Шкода ли?
Наивен си! (с усмивка го казвам).
Да ти пусна ли клип на 2годишно АМГ, как му тракат пластмасите, още по брутално и дразнещо е! А е ходил 2 пъти в Мерцедес преди това......
М3ките , имат проблеми с ауспусите и гарнитурите им там. На студено се оплакват, че дрънчи и тн.
Не е само при Шкода. Лошото е, да изтеглиш късата клечка. При почти всички производители има "проблеми" с някаква част от автомобилите в даден момент и компонент!
Тръбите са под колата.
Трябва ти камък 10ка и Т20 .
Вдигаш колата на крик- няма значение отпред или отзад в ляво.
Лягаш, развиваш пластмасовите "гайки" които не падат (имат си легла и ги държат на кората).
Отпред има 2 винта (както казах Т20 ) и има едно ушенце, което се откопчава , за да излезе кората с тази пластмаса общо. Води се уж, пластмаса която се маха, да се "открие опорната точка за крик" - УЖ де.
И после си ти. Тунела се вижда , лягаш, режеш гъбки и набиваш. Или може от онези синичките дунапренени протектори (за челни стъкла) и си ти.
Като цяло, работа за не повече от 10-20мин.
Ако имаш познат с подемник- още по-лесна работа!
Поздрави!
Ти какво си мислиш? Че е само Шкода ли?
Да ти пусна ли клип на 2годишно АМГ, как му тракат пластмасите, още по брутално и дразнещо е! А е ходил 2 пъти в Мерцедес преди това......
М3ките , имат проблеми с ауспусите и гарнитурите им там. На студено се оплакват, че дрънчи и тн.
Не е само при Шкода. Лошото е, да изтеглиш късата клечка. При почти всички производители има "проблеми" с някаква част от автомобилите в даден момент и компонент!
Тръбите са под колата.
Трябва ти камък 10ка и Т20 .
Вдигаш колата на крик- няма значение отпред или отзад в ляво.
Лягаш, развиваш пластмасовите "гайки" които не падат (имат си легла и ги държат на кората).
Отпред има 2 винта (както казах Т20 ) и има едно ушенце, което се откопчава , за да излезе кората с тази пластмаса общо. Води се уж, пластмаса която се маха, да се "открие опорната точка за крик" - УЖ де.
И после си ти. Тунела се вижда , лягаш, режеш гъбки и набиваш. Или може от онези синичките дунапренени протектори (за челни стъкла) и си ти.
Като цяло, работа за не повече от 10-20мин.
Ако имаш познат с подемник- още по-лесна работа!
Поздрави!

- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Отказа ме да си купя АМГ, а точно се бях засилил... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Тоше, какво очакваш от кола за 40-45к? Все пак, това си е бюджетен автомобил.
Моят проскърцва още леко и рядко, но не е "разработена"...
само 23к км съм навъртял. Ама и наистина малко недочувам, та с включена музика хЕптен нищо не чувам. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Тоше, какво очакваш от кола за 40-45к? Все пак, това си е бюджетен автомобил.
Моят проскърцва още леко и рядко, но не е "разработена"...
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
-
Sec8200
BlackPearl, мерси Ися. Ще залягам някъде.
А за Мките съм потресен...честно. Все си мислех,че навсякъде има проблеми ама чак толкова и при 200-300к+
А за Мките съм потресен...честно. Все си мислех,че навсякъде има проблеми ама чак толкова и при 200-300к+
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Sec8200, верно си наивен Тоше
Ела да видиш на GLE 63,как му дрънчи средната конзола между шофьора и пътника
или на S 63,как му скърцат страничните лумбалните опори,които те притискат докато завиваш
Няма 200к-300к лв.всичко е леш![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Ела да видиш на GLE 63,как му дрънчи средната конзола между шофьора и пътника
Няма 200к-300к лв.всичко е леш
-
Sec8200
igeorgiev82, е аз няма как да знам, не карам такива коли. Единствено имам разни познати с Лексус - засега не трака от нов, после купи Порше Кайман и честно казано за 200к очаквах таблото с ринговете поне да е с имитация на нещо по-...а то си е твърда пластмаса черна.
Явно е така, разбирам.
Явно е така, разбирам.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Sec8200,
Тоше, спри да слугуваш на тая бангия, ще живееш много по-щастливо
Тоше, спри да слугуваш на тая бангия, ще живееш много по-щастливо