Škoda Superb 3 Facelift 2019

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Не съм много сигурен в това. Скоро дори шефа на Интел беше казал, че поне още година - година и половина ще е необходимо да се преодолее кризата.
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Малко встрани от темата пак стана.
Говорим за Супърб все пак!

И аз да дам офф-топик. [smilie=sarcastic.gif]
Като излезе Кодиак РС тек се скъсаха да говорят-за 100к ква премиумка ще взема.
В Швейцария като бяхме, бяха на всеки ъгъл и паркинг, а Октавия РС ги карат за служебки.
Пука им...кво мислим ние и че ни е скъпо.
Шкода навън се търси и продава много. [smilie=music.gif]
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

kalata написа: 03.08.2021, 22:23:01 иповете ги задоставяха вече, споко.
А мармота увива шоколад.... Кризата с чиповете няма да свърши през тази година.
Бееееее.....
pooh

Шкода Новак

Мнение от pooh »

И аз потвърждавам. И проблемът не е толкова в липсата на суровини, а в това, че производителите на чипове са в момента на голяма сметка от "кризата". В момента продават по малко на всички клиенти, но на доста по-висока цена. Пригнозите са, че до 3-4г ще се уравновесява пазарът, за да стигне ценовите нива от преди кризата.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Не е само това. Тече голямо преразпределение на индустрията, Китай и САЩ се ритат по кокалчетата и си правят сечено по всички нива на веригата...

Има и нещо друго, производителите не са убедени, че ръста в търсенето е устойчив и не бързат да го задоволят.

Факторите са много и не изглежда нещо да се е променило, та да очаквам скорошна оправия. В момента, като г-н никой, поръчвам за Q3 на 2022. Без гаранции за доставка, и без претенции за цена.
Бееееее.....
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

vankissa написа: 27.11.2020, 10:29:45 Не говорим за разни паразитни поскърцвания, които за сега са минимални до толкова, че не ме дразнят. И също така не мога да кажа дали този шум винаги го е имало, просто ми впечатление от около седмица... Новия момент за това време е, че сменихме гумите и зимните, отново 18-ки, като че ли са дори по-тихи по лош асфалт - нещо което с летните е проблем.

Става въпрос за виене, което е трудно да локализирам, но се чува от към задния мост, със следните коментари:
> няма музика в колата или е тихичка, че да направи впечатление;
> случва се при движение по инерция, т.е. в Drive режим, без подаване на газ;
> започва да се чува около 90км/ч, от 85 до 80 км/ч е ясно доловим, като след това до 70 км/ч затихва и изчезва изцяло;
> при ускорение изчезва и се появява малко след, като махнете крака от педала на газта, и сте в посочения скоростен интервал;
> предваката не е от значение - побвах на 7, 6, и 5-а - няма промяна. Звука си върви равномерно и не се влияе дори от самото превключване;
> леко обиране на спирачките не води до промяна.

Пропуснах да сменя режима към Sport или Comfort, карах само на Nоrmal, но вярвам че няма да има разлика.
Напомня ми за звук от ретардер на тежка машина, много по-финно разбира се :)
Не мисля, че е от гумите, щото щеше да вие и при ускорение...
Не е скоростна, щото не се влияе от смяна на предваките.
Остават Haldex, някоя помпичка евентуално... знам ли...

Някой? Нещо? Нормално ли е за Haldex/двойно предаване?
Такаааа, да дам обратна връзка по този казус.
Ми... гуми!
Сложих зимните и веднага се появи въпросното виене. Много е интересно, но мисля че следващия път ще заложа на нещо по-тихо, въпреки че имах добро мнение за Hankook.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

vankissa написа: 04.12.2021, 19:17:38 ще заложа на нещо по-тихо,
Въпрос на критерии. На първо място при моите е гумите да са номер 1 на мокро [smilie=pardon.gif]
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

Ако не се лъжа, показателите на Hankook W320 Winter I*CEPT EVO2 XL бяха с конкурентни показатели към дата зима 2019/2020.
Моя подход винаги цели добро съотношение цена/качество, но съм съгласен за мокрото. Като цяло не помня да съм пробуксувал дори с тия гуми ;)
Нооо, вият както се разбра. Успокояващо е че е в специфична ситуация [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

stefan L написа: 04.12.2021, 19:24:26 На първо място при моите е гумите да са номер 1 на мокро
vankissa написа: 04.12.2021, 20:30:02 добро съотношение цена/качество, но съм съгласен за мокрото
Взех от ЦецоNOL MAXXIS преди месец. На мокро се държат идеално, нямам пребуксуване на втора и трета, спирането е учудващо добро. Понякога се притеснявам ако спра по-рязко, оня отзад да не се натресе в мен. [smilie=sarcastic.gif]
Много съм доволен от гумите.
GBandreev

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb MK 3 2.0 TDI
Mercedes E400 W213

Мнение от GBandreev »

BlackPearl написа: 03.08.2021, 22:42:59 алко встрани от темата пак стана.
Говорим за Супърб все пак!

И аз да дам офф-топик.
Като излезе Кодиак РС тек се скъсаха да говорят-за 100к ква премиумка ще взема.
В Швейцария като бяхме, бяха на всеки ъгъл и паркинг, а Октавия РС ги карат за служебки.
Пука им...кво мислим ние и че ни е скъпо.
Шкода навън се търси и продава много.
Разликата е че в бг е зверски скъпо - цена на кола, поддръжка и тн...
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”