Следващият ни семеен автомобил - Кодиак 2

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Eager

Škoda Фен

Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI

Мнение от Eager »

И така, всяко чакане има своя край. Поръчан на 8-ми мисля февруари, капариран на 12-ти февруари, и пристигнал в България на 31-ви юли - или поне тогава от ЕТ ми писаха с номера на рамата. Взех я след инструктаж миналия понеделник, 11-ти август, което прави чакането точно шест месеца - именно колкото чаках за Октавия 4 Едишън. Понеже е оперативен лизинг, предишния автомобил докараха директно пред нас на около 90км пробег, но този път отидох със стария автомобил до Дружба, направиха ми инструктаж и отговориха на въпроси, и прибрах новия автомобил вкъщи.

Уви, доста зает сезон е, и нямам време да ѝ се радвам. Ходихме до вилата два пъти (жената се впечатли много, много ѝ се радва), и предстоящия уикенд е намерила някаква къща за гости именно с цел да се разходим по-далеч.

Според мен червеното стои много добре. Направих коментар в ЕТ за частта от задния стоп, която не свети, и саркастично препоръчаха да си купя Ауди другия път :-) Ама с добро, беше приятна атмосфера.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Eager

Škoda Фен

Мнение от Eager »

Интериора е Суит, и изглежда супер. Чуждестранните ми колеги, на които съм я показал и повечето от които които не знаят какво е Шкода (само индийците изглежда я знаят, там много вървели. Американците хич не, ама им казвам - хардуер на Фолксваген с екстри и софтуер от Ауди, и кимат с глава. Дори не знам дали е правилно да го обяснявам така, но като за американци върши работа)/ На всички, включително мен, много ни харесва обшивката с червения конец, цветът, и как се връзва със спирачките.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Eager

Škoda Фен

Мнение от Eager »

Трябва да мина няколко хиляди километра преди да напиша по-смислено ревю, засега повечето неща ме кефят. Рових в настойките оня ден, виждам, че има повече възможности за настройка на изгледа на таблото по сравнение с Oктавията, като може да се избират различни цветове и изгледи. Шаренийка. От друга страна не мога да сменя цвета на изобразения автомобил при 360°изгледа, дреболии но дразнят. На Октавията не бях забелязал просто защото и тя беше сребристо сива - мислих, че върви с номера на рамата или нещо. Доста елементарна настройка от тяхна страна, не знам защо я няма.

Ще ми трябва време да свикна с чистачките, но в Шкода просто ми казаха да оставя всичко на Ауто и да не го мисля. Ще видим. Със скоростите свикнах по-лесно отколкото си мислих, сигурно защото карах много Спаркове докато чаках Октавията, и са подобни на и3, Зоуи или Лийф. Няма оплаквания там, има много място в конзолата.

Още не мога да им простя липсата на осми бутон на мултиволана - е толкова ли беше трудно да сложат нещо? Дори да е дребно...

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Eager

Škoda Фен

Мнение от Eager »

Камерите са с по-високо качество от Октавията, и започнах да им свиквам. Леко ме дразни, както споменах нагоре, че не мога просто да сменя цвета от сив на червен. Все тая. Повече ме дразни, че ако увелича изгледа отдясно, т.е. не гледам през рибешко око а вместо това какво се случва около мен в реално време - на голям екран автомобилът е изобразен хоризонтално, което е в контраст с реалния автомобил позициониран вертикално.

Изображение
Изображение

Като цяло, новите менюта ми харесват много повече от предишните от преди четири години. Може би не може да се подбира всчико аам точно както го искам, но е напредък. Самият екран е супер, някои от вас знаят, че това ми беше буквално най-големия проблем с предишния автомобил до степен влудяване. Научили са си урока, поне на RS трима.

Тепърва трябва да ги разучавам обаче, и настройва, а това ще отнеме време. Ще пиша по-натам какво ми харесва, какво ме дразни и какво ми липсва.

Изображение

В заключение, какво ме дразни на този ранен етап. Вече го знаех, защото периодично следя темите тук, и чувам преживяванията на колегите. Най-вече от какво са пестили пари. Аз разбирам това да беше базов Кодиак за 70 000 лв., но тук говорим за РС за 108 000 лв. Толкова ли не може, и отговорът не е редно да е - "купи си Q8" за някакви елементарни неща.

- Евтина пластмаса на задните врати, и липса на тапицерия в тях и в малката жабка
- Евтина щора отзад, със една степен, и чувствително по-паянтова от по-бюджетни модели от близкото минало
- Липса на KESSY в задните дръжки на вратите
- Липса на контакт Шуко
- Липса на опция за охлаждане в жабката
- Имаше още неща, но съм уморен и не се сещам. Ще добавя само - дори Октавията идваше с наръчник в евтин текстилен джоб - този уж премиум вариант на автомобила идва с книжка в гаден картон. Екология било - айде де.

Та, това са първите впечатления. Казаха ми да не я натискам много първите 3 000 - 4 000 км, което не е проблем, защото шофирам леко. Все пак успях да изпреваря 4-5 бавни автомобила на правите отсечки на Самоковско шосе и на Drive не е нещо впечатляващо, но на Sport определено показа характер.

Ще пиша по-подробно ревю доста по-натам, а дотогава с удоволствие ще отговарям на въпроси. Както миналия път мисля да замеря с колко ампера зареждат портовете, но ще ми трябва време. Осъзнавам, че доста РС-и са дошли преди моя, така че едва ли има много въпроси, но все пак съм на разположение.

Не успях да закарам Октавията на събор, но с удоволствие ще докарам мечока, за по кръгче пък и да питам експертите по нещо и да се науча. Не успях да се класирам за юни, но в бъдеще - кой знае.
Изображение
Аватар
_56_

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
Обратна връзка:

Мнение от _56_ »

Честито!!! Изглежда брутално! Карам из София и засега успях да засека само 1 РС-ка, и то в квартала, но цвят графит. Аз доста ревюта и коментари изчетох, но да ти кажа, хладилната жабка и пластмасовите вложки за бутилки в задната седалка не са ми голяма драма на мен... Децата ще се возят отзад :D Тойотата също ги няма. Но от друга страна... колко пък да им е струвало да сложат един "плат" отзад - 2-3 евро на врата?

Желая ти много безаварийни километри и наслата от шофирането!

Чакам да се обадиш за оглед... [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
mazut

Škoda Фен

Мнение от mazut »

Не знам защо всеки си мисли че като си купи Шкода вътре трябва да намери Ауди и започва едно мрънкане че тук пестили там икономисли ией там орязали.
Ако не спестят и не орежат коментарите ще са Баси тъпата Шкода струва колкото Ауди- да си я карат те.
Купуваш ВАГ за 100х. лв ми Шкода ще е няма да е Панамера. Ма много струвала ми толкова ако ти е скъпо не я купуваш.
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Аз не разбирам защо няма Kessy отзад, пълен абсурд е. Аз като купува С3ФЛ, за малко да я откажа, понеже реших, че и тя няма.
Инак - както казах и в другата тема, високите нива на Kodiaq и Superb нямат нищо общо с по-ниските модели - изглеждат далеч по-премиум.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
glorious

Škoda Фен

Мнение от glorious »

mazut написа: 20.08.2025, 08:38:50 Не знам защо всеки си мисли че като си купи Шкода вътре трябва да намери Ауди и започва едно мрънкане че тук пестили там икономисли ией там орязали.
Ако не спестят и не орежат коментарите ще са Баси тъпата Шкода струва колкото Ауди- да си я карат те.
Купуваш ВАГ за 100х. лв ми Шкода ще е няма да е Панамера. Ма много струвала ми толкова ако ти е скъпо не я купуваш.
Просто се излагат с едни икономии за 500лв...и това остава горчив вкус у клиента. Като не си го преживял,не го разбираш. Човечеца е прав, не е купил едишън на добра цена,платил е за скъпата версия и те пак спестили. При други марки като платиш скъпата,получаваш едни бонуси,които ги откриваш после,не ги пишело на хартиените оферти. Така беше и при Форд. Получих система за тръгване по наклон,уникално. При Мазда не се сещам какво беше,но имаше.
В Шкода написали затъмнени стъкла, ама не ги затъмнили-купи си комарници- 200лв + още 200 за багажника 🤣. Една хладнилна жабка не могат да сложат...па жабката с едни размери,дори А4 хартия не събира, па уж голям танк...опс мечка продават.

Честито колега, червено с черно е огън !
mazut

Škoda Фен

Мнение от mazut »

Да бе, другите марки са с добри сърца пък Шкода са гадняри. Сметни едни 500лв. по 100 000х.бр. и кажи кои са тези добри хора които ще ти подарят тази хубава сума та да се наредим и ние.
PPG

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.

Мнение от PPG »

Честита да ти е, само каране и радост да ти носи.
Аватар
ataknav

Шкода Новак

Гараж: '25 Skoda Superb Sportline 265 4x4

Мнение от ataknav »

Честито и много безаварийни килоемтри, изпълнени с усмивки. Комбинацията червено-черно стои прекрасно!
The only thing to fear is running out of beer!!!
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Честита спортна мечка и само безаварийни километри! [smilie=hunter.gif]

Много ме дразни факта, че не се събира лист А4 формат в жабката. Иначе емнайсет дупки, долапчета и симпли клевър неща. [smilie=punish.gif]
VRS
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

Честит мечок!
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

Eager, брутален е! Поздравления! Пожелавам много безаварийни километри с широка усмивка зад волана :)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Страхотен е. С удоволствие да го караш и да возиш семейството:)
Ако това ще те успокои и при Мерцедес Бенц, графиката на автомобила винаги е сив, с АМГ пакет и хром пакет и 20 цола джанти на спици.
Твоя автомобил може да е Авангарт линия , черен с 18-ки, но на таблета гледаш Сребърен амг линия.
Не позволявай дреболии да те ядосват. Твърдите тапети на задни врати си съществуват още от Тигуан 1. Нормално за ВАГ групата. Само Пасат и Суперб са с меки задни тапети на вратите горе. И Аудитата от а4 нагоре.
При всички марки се правеят икономии.
Старите Суперб 2 бяха с жабки от мек материал, на тройката е смотана евтина пластмаса вече. Както и на 4-ката.
Ауди, Фолксваген....с пластмасови жабки са до а6.
Ако знаеш колко пластмаса има в Рейндж Роверите, коити се водят луксозни [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] Кодияка ще ти се стори Майбах.
Супер е колата, кефи и се. И не е нужно 3-4000 км да я глезиш. След 1500 бой.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”