Камерите са с по-високо качество от Октавията, и започнах да им свиквам. Леко ме дразни, както споменах нагоре, че не мога просто да сменя цвета от сив на червен. Все тая. Повече ме дразни, че ако увелича изгледа отдясно, т.е. не гледам през рибешко око а вместо това какво се случва около мен в реално време - на голям екран автомобилът е изобразен хоризонтално, което е в контраст с реалния автомобил позициониран вертикално.
Като цяло, новите менюта ми харесват много повече от предишните от преди четири години. Може би не може да се подбира всчико аам точно както го искам, но е напредък. Самият екран е супер, някои от вас знаят, че това ми беше буквално най-големия проблем с предишния автомобил до степен влудяване. Научили са си урока, поне на RS трима.
Тепърва трябва да ги разучавам обаче, и настройва, а това ще отнеме време. Ще пиша по-натам какво ми харесва, какво ме дразни и какво ми липсва.
В заключение, какво ме дразни на този ранен етап. Вече го знаех, защото периодично следя темите тук, и чувам преживяванията на колегите. Най-вече от какво са пестили пари. Аз разбирам това да беше базов Кодиак за 70 000 лв., но тук говорим за РС за 108 000 лв. Толкова ли не може, и отговорът не е редно да е - "купи си Q8" за някакви елементарни неща.
- Евтина пластмаса на задните врати, и липса на тапицерия в тях и в малката жабка
- Евтина щора отзад, със една степен, и чувствително по-паянтова от по-бюджетни модели от близкото минало
- Липса на KESSY в задните дръжки на вратите
- Липса на контакт Шуко
- Липса на опция за охлаждане в жабката
- Имаше още неща, но съм уморен и не се сещам. Ще добавя само - дори Октавията идваше с наръчник в евтин текстилен джоб - този уж премиум вариант на автомобила идва с книжка в гаден картон. Екология било - айде де.
Та, това са първите впечатления. Казаха ми да не я натискам много първите 3 000 - 4 000 км, което не е проблем, защото шофирам леко. Все пак успях да изпреваря 4-5 бавни автомобила на правите отсечки на Самоковско шосе и на Drive не е нещо впечатляващо, но на Sport определено показа характер.
Ще пиша по-подробно ревю доста по-натам, а дотогава с удоволствие ще отговарям на въпроси. Както миналия път мисля да замеря с колко ампера зареждат портовете, но ще ми трябва време. Осъзнавам, че доста РС-и са дошли преди моя, така че едва ли има много въпроси, но все пак съм на разположение.
Не успях да закарам Октавията на събор, но с удоволствие ще докарам мечока, за по кръгче пък и да питам експертите по нещо и да се науча. Не успях да се класирам за юни, но в бъдеще - кой знае.