Днес беше ден за мивка и козметика. След като измих и подсуших колата добре, изчистих прозорците с препарат за прозорци на Deturner glass и след това третирах предно и странични прозорци с Soft 99 – Ultra Glaco
По принцип ваксата не я бях планирал за днес, но се отвори хубаво сухо време без голяма жега и реших да се възползвам. Единствения проблем беше, че го правих на открито и все пак имаше някакво минимално количество прах, което преди нанасяне на вакса на всеки панел се налагаше да отстранявам. Използвах Soft 99 – Fusso Coat Dark вакса.
Тук вече съм нанесъл вакса на цялата кола и приключих с полирането на първата врата. Огледах старателно от всички ъгли - не видях да има драскотини. Оказа се сполучливо. Това ме окуражи и със следващите панели полирах с повече замах. Междувременно полирах и прозорците с микрофибър за прозорци след третирането с Glaco.

Реших да експериментирам и нанесох вакса и на джантите. След това старателно полирах всички "спици". За полирането на всички елементи използвах 6 броя микрофибърни кърпи на Deturner 40x40 Бяха повече от достатъчно, но реших да ги употребя всичките, за да не рискувам от надраскване. Горе долу се падна по 1 кърпа на 1-2 панела.
Накрая, минах гумите с Soft 99 – 4-X Tire Cleaner
И така, отидоха 3-4 часа от живота ми в полиране и лъскане на ламарини
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Но пък някак си, си медитирах и почивах от натовареното ежедневие.
Не съм мокрил колата, защото и за Glaco и за ваксата препоръчват 12-24 часа време за "втвърдяване", така че все още не мога да кажа дали съм доволен и какъв точно е резултата. Но след следващото миене или дъжд ще споделя мнение. Очаквам поради високите хидрофобни свойства и на двата продукта, да бъде сравнително по-лесно измиването на колата и да не полепват толкова силно гадости, като размазани буби по предния капак и стъклото. Съответно да е по-лесно и отстраняването им. Също така очаквам повишена видимост през преден и странични прозорци по време на дъжд, тъй като водата няма да образува филм, а ще "бяга" на капки.
Единствената константа в живота е промяната.