AdBlue
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
AdBlue
В Шел на колонка е 1.99 за литър в момента. Заредих 15 литра миналата седмица. Като си гледам записките юли месец миналата година е бил 1.05 лв., а февруари, т.е. точно преди една година 90 ст.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
AdBlue
Най-хубавото, което може да се направи с AddBlue e да се изключи софтуерно.
Това е няма такава шитня ти таковам и екологията глупава.
Най-евтиният ремонт е около 3к+ а топа е 7500.
Това с цените при мен в момента клиент
Отстъпките по позиции са
-15%
-8%
-8%
-15%
-15%
-15%
За форума

Това е няма такава шитня ти таковам и екологията глупава.
Най-евтиният ремонт е около 3к+ а топа е 7500.
Това с цените при мен в момента клиент
Отстъпките по позиции са
-15%
-8%
-8%
-15%
-15%
-15%
За форума

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
Monky
AdBlue
Добри цени, мерси! Ако се сетя по-навреме, а не като пише на компа, че е критично и ще спре колата ще ти пиша.
Иначе аз нямам вариант да изключа поради гаранцията.
От колонка ме бих рискувал въпреки позитивните коментари. На тубата си пише срока на годност и дата на производство, което е предимство.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
AdBlue
Какво точно да му съхраняваш на тоя карбамид? Воден разтвор на изкуствен тор. Зора е да не се замърси с нещо. Ама това важи за всяко гориво, което така или иначе наливаш пак там. Т.е. презумираме, че бензиностанцията има условия за това.
Според мен карбамида ако има проблеми, то е от стоене. Утайките сиреч. Т.е. най-доброто е да се кара колата и да се харчи течността.
Аз друго се замислих, какво ще стане, ако вместо карбамид, сипеш дестилирана вода? Или разреден 50:50 Adblue? Вероятно някой коли се пробват да го "aнализират", ама колко ли им е прецизен датчика? На първите поколения със сигурност минаваше номера, поне при камионите.
Според мен карбамида ако има проблеми, то е от стоене. Утайките сиреч. Т.е. най-доброто е да се кара колата и да се харчи течността.
Аз друго се замислих, какво ще стане, ако вместо карбамид, сипеш дестилирана вода? Или разреден 50:50 Adblue? Вероятно някой коли се пробват да го "aнализират", ама колко ли им е прецизен датчика? На първите поколения със сигурност минаваше номера, поне при камионите.
Бееееее.....
- Eager
- Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
AdBlue
Трябва да е на тъмно. Иначе идват кристалите, които ебават майката на системата. При новите камиони не минава номера с водицата. Отказва да запали. Та явно следи качеството на флуида.Цецо75 написа: 15.02.2022, 07:41:56 Какво точно да му съхраняваш на тоя карбамид? Воден разтвор на изкуствен тор. Зора е да не се замърси с нещо. Ама това важи за всяко гориво, което така или иначе наливаш пак там. Т.е. презумираме, че бензиностанцията има условия за това.
Иначе си прав,изкуствен тор. Карбамид.
-
Ме4о Коди
- Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
- Обратна връзка:
AdBlue
Сипвам на “Круиз”- имат бидон с пистолет. Най- евтино излиза, а е и по- чисто и практично. При мен разходът е 2л/1000 км- не ми се занимава с разни туби и фунии.
-
silent
AdBlue
Всички актуални системи имат датчик за следене на концентрацията на Ад блу. Нормата е 32,5% и трябва да се движи в тесни граници. Сипеш ли вода гаранция че ще те хване. По тази причина не си струва наливно АД блу от съмнителни безнзиностанции. Аз поне не бих слагал. Мята байото няколко кофи с вода да му излезнат сметките и неговия проблем става твой. Не е някакъв извънземен разход за да си причинявам евентуалните последици с източване и наново зарждане. Да не говорим че въобще не е лесно източването на Адблу резервоара при някои коли. Другото много важно нещо е да се спазва хигиена при зареждане.Чисти съдове чисти фунии и най вече никакво замърсяване на Ад блу с петролни течности или наливане в съдове в които преди това е имало горива или масла. В противен случай ще страдате.
Зачетох се по нагоре и прочетох глупоста че е най хубаво да се махне софтуерно...Да може да се махне софтуерно но веднъж премахне ли се пътя обратно е труден и най-вече скъп, защото трябва да градиш системата отново като почнеш с катализатора ако преди това си имал неблагоразумието да изкормиш и не само дозиращ модул дщза за впръскване NoX сензори .
При положение че екологията рано или късно ще стъпи реално и в БГ да изтриеш еврокатегорията на колата си и да я върнеш в първи клас не мисля че е разумно. Ако имаш трактор или строителна машина които са на полето или на строежа да...но за лек автомобил особено стравнително нов не мисля че е удачно. Последно няма проблем се съхранява на светло важното е да не се нагрява над 60гр. и да не се замърси. Започва да кристализира от примесите с които е замърсено и при висока температура над 60гр.
Зачетох се по нагоре и прочетох глупоста че е най хубаво да се махне софтуерно...Да може да се махне софтуерно но веднъж премахне ли се пътя обратно е труден и най-вече скъп, защото трябва да градиш системата отново като почнеш с катализатора ако преди това си имал неблагоразумието да изкормиш и не само дозиращ модул дщза за впръскване NoX сензори .
При положение че екологията рано или късно ще стъпи реално и в БГ да изтриеш еврокатегорията на колата си и да я върнеш в първи клас не мисля че е разумно. Ако имаш трактор или строителна машина които са на полето или на строежа да...но за лек автомобил особено стравнително нов не мисля че е удачно. Последно няма проблем се съхранява на светло важното е да не се нагрява над 60гр. и да не се замърси. Започва да кристализира от примесите с които е замърсено и при висока температура над 60гр.
- shavo
- Гараж: 2023 Ford Ranger Wildtrack 2.0BiTurbo
2020 Peugeot 2008 1.5HDI
AdBlue
@silent, евала за мнението колега! Българина си е българин - маха дпф-и, спира адблута, сипва вода, а най-много разбира от автомобилен софтуер
... Да пестиш от адблу е безумие дори и да си го помислиш и то на кола за 50к+ лева - нали е в гаранция, боли ме колко 3к+ е ремонта, да се оправя представителя на Шкода ако нещо по системата сдаде багажа. Сипвам само оригинално от производителя и на двете ми дизелови коли и проблеми нямам никакви. Не сипвам само на жълата машина до Супърба - пуши и мирише гадно, но нямаше опция да се поръча с него ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)

ex. 2021 Skoda Superb Scout 2.0TDI 147kW 200hp 7DSG 4x4 Lava Blue
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
AdBlue
Само отмятам - на мен като ми сдаваха Кодиака, служителя на ЕТ ми каза дословно - наливате си ADBLUE на бензиностанция, няма смисъл да купувате в туби.
Какво, как, защо - не се наемам да разсъждавам, всеки да си преценя.
Какво, как, защо - не се наемам да разсъждавам, всеки да си преценя.
Бееееее.....
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH