Предварително ревю на Skoda Superb IV

Всичко свързано с модела Супърб, произведен след 2024г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

DonSkoda написа: 30.04.2025, 12:24:04 Защото няма да я карам с водицата 0w20.
Добре, то тоя двигател не е ли предвиден за това масло? Все ми е интересно как някой решава да сложи друго масло.
DonSkoda написа: 30.04.2025, 12:03:16 Досега съм я карал плавно, плавни ускорения, и повече от 2.5к оборота не е виждала. Тези километри са само на дълъг път, над 600км всеки за деня.
Спокойно вече може да и даваш газ, нищо няма да и стане на колата [smilie=pardon.gif]
Изображение
DonSkoda

Skoda Electric

Мнение от DonSkoda »

Архимандрит Дионисий написа: 30.04.2025, 12:45:54 Интересно, цял екип инженери са тествали и разработвали двигателя и неговите флуиди. А Вие преценихте, че не е подходящ
Един и същи двигател, в различни климатични зони е с различно масло. Отделно, има маслен клапан за свръхналягане на маслото, и същото е под налягане.
За мен маслото 0w20 e единствено и само да покрива еко-норми.
На другата ми кола, също е предписано с 0w20. Ще стане на 90к км скоро, и карам през смяна с 5w30.
Освен че държи доста по-ниски градуси на маслото в мотора с по-гъстото масло, звука му е друг, проблеми няма.
В Англия същият мотор го обсужват с 5w30 в официалното представителство.
Stoyanov написа: 30.04.2025, 12:47:48 Добре, то тоя двигател не е ли предвиден за това масло? Все ми е интересно как някой решава да сложи друго масло
Предвиден е за климатични зони. Спрямо тях, се препоръчва вискозитет.
С една от предните ми коли, 6 години се обслужва само с 5w30. Такава е препоръката от завода и представителството.
На 7-ма година, излизат с бюлетин да е само с 0w20.
При въпрос, какво стана че разреждаме маслото, какво се промени, не успяха да ми дадат смислен отговор.
Така били казали от завода.

п.с визуални разлики няма межди тси 280к.с от 2016 до 2018, 272к.с от 2018 до 2021, 280к.с 2021 до 2024г, 265к.с 2024 -
понеже моят е без щека на маслото, и скоро ще разбера дали ще стане от 280к.с последното поколение. Другата седмица трябва да е налична, и ще проверя това.
Заключено

Обратно към “Superb IV”