VW
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
-
lunatic
- Гараж: VW Tiguan III 1.5 eTSI DSG
(ex. Skoda Octavia 3 1.4 TSI MT)
VW
В крайна сметка карах Тигуан 2024, но хибридната версия (само такъв има във Варна).
На магистралата се движи на бензин и може да се придобие някакво впечатление (макар, колата да е по-тежка от бензиновата).
Ами... усещаше се мудна, но въпреки това - много ми хареса. Много приятна кола е Тигуана.
Последните дни ги пообиколих представителствата и тествах това онова в моя бюджет (който тръгна от таван 60к, но както често става вече е по-висок
) и по мое виждане най си заслужават към момента (грубо казано колко пари даваш и какво получаваш) следните 2 оферти, за които се чудя и приемам мнения и съвети:
- Октавия 4 комби Едишън 1.5 бенз 150 коня + няколко екстри - цена към 66к
- Тигуан 2024 Life Plus 1.5 бенз 150 коня + няколко екстри - цена към 75к
Октавията ще е по-динамична, по-ниска начална цена и по-ниски последващи разходи през годините...
Но пък карам Октавия от 10 години и малко или много ми се искаше нещо различно, та да усетя по-пълноценно, че съм с нова/друга кола.
Тигуана ще е една идея по-муден, по-скъп и официално ще ме постави в категорията "чичко със СУВ"
.
Между другото усещането в колата не може се сравни с други СУВ, които пробвах (Туксон, Спортидж), които са му конкуренти единствено ценово, но не и като качество на материалите. Естествено бие и Октавията по качество на материалите и цялостно усещане в колата. Бие я и по включени екстри в съответните пакети, които гледам.
Поздрави
На магистралата се движи на бензин и може да се придобие някакво впечатление (макар, колата да е по-тежка от бензиновата).
Ами... усещаше се мудна, но въпреки това - много ми хареса. Много приятна кола е Тигуана.
Последните дни ги пообиколих представителствата и тествах това онова в моя бюджет (който тръгна от таван 60к, но както често става вече е по-висок
- Октавия 4 комби Едишън 1.5 бенз 150 коня + няколко екстри - цена към 66к
- Тигуан 2024 Life Plus 1.5 бенз 150 коня + няколко екстри - цена към 75к
Октавията ще е по-динамична, по-ниска начална цена и по-ниски последващи разходи през годините...
Но пък карам Октавия от 10 години и малко или много ми се искаше нещо различно, та да усетя по-пълноценно, че съм с нова/друга кола.
Тигуана ще е една идея по-муден, по-скъп и официално ще ме постави в категорията "чичко със СУВ"
Между другото усещането в колата не може се сравни с други СУВ, които пробвах (Туксон, Спортидж), които са му конкуренти единствено ценово, но не и като качество на материалите. Естествено бие и Октавията по качество на материалите и цялостно усещане в колата. Бие я и по включени екстри в съответните пакети, които гледам.
Поздрави
-
lunatic
VW
Да, по принцип двигател 2.0 бенз ще му пасне идеално.
Казаха, че очакват да пуснат такъв в началото на 2025 и ще бъде 204 коня.
Но очаквам да надскочи бюджета значително и май май не ми пасва на финансите...
Казаха, че очакват да пуснат такъв в началото на 2025 и ще бъде 204 коня.
Но очаквам да надскочи бюджета значително и май май не ми пасва на финансите...
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
-
lunatic
VW
Екстрите в повече към пакета на Тигуан Life Plus, сравнено с Октавия Едишън на първо гледане са:
- безключово влизане и запалване на двигателя - във фейслифта на Октавията безключово е само паленето (за влизането може да доплатиш пакет за 2500 лева)
- Много пластови шумоизолиращо стъкла - уж и в Шкода има някаква подобна екстра, но разликата в обезшумяването се усеща
- Ел. отваряне на багажника, включително и без ръце - при октавията това го има в пакета, който споменах по-горе
- Light assist
- Park assist с включен парк пилот
- Side assist
- Тризонална климатична инсталация
- безключово влизане и запалване на двигателя - във фейслифта на Октавията безключово е само паленето (за влизането може да доплатиш пакет за 2500 лева)
- Много пластови шумоизолиращо стъкла - уж и в Шкода има някаква подобна екстра, но разликата в обезшумяването се усеща
- Ел. отваряне на багажника, включително и без ръце - при октавията това го има в пакета, който споменах по-горе
- Light assist
- Park assist с включен парк пилот
- Side assist
- Тризонална климатична инсталация
- bobrock
- Гараж: Superb Combi MK3 FL L&K 2.0 TSI/140 kW/DSG7
VW
Привет,lunatic написа: 27.09.2024, 13:23:33 Тигуан 2024 Life Plus 1.5 бенз 150 коня + няколко екстри - цена към 75к
Аз имах подобна дилема преди няколко месеца. Тествах 1.5 еТси, когато пристигна в БГ. И бях неприатно изненадан, като човек идващ
От служебна голф 8(1.0етси) и личен пежо306/1.6 -110 кс. Доста муден ми се стори. Тествах го по завоите към Железница ( над София) и слабостта му прилича като се залепих зад един камион по изкачването. Много осезаемо и шумно се усещаше че се мъчи! Хем не съм претенциозен откъм мощност на кола. Тогава ( април-май) от Порше казаха да изчакам да дойдат цените на 2.0’тси 256/190 кс.
Които така и не дочаках - вижда се в подписа ми.
Паралелно следях отзивите в Европа на новите собственици и започна доста голяма вълна ит проблемни бройки със софтуера на новия Тигуан( грешки в сензорите, внезапни спирачки, грешки в Дсс Про и тн) все още няма официален ъпдейт от ВАг за Тигуан и проблеми са налице. Не знам за Бг какъв е процента. Просто го имай в предвид.
Иначе този огромен дисплей - ясно като новия Супърб.
Успех !
Superb Combi MK3 FL L&K 2.0 TSI/140 kW/DSG7
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
-
Tpet
- Гараж: Skoda Karoq FL 2.0 TSI
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
VW
Нещо интересно от VW отвъд голямата вода ...

Легендарната американска марка Scout възкръсна след близо половин век присъствие. Някога, емблемата се използваше от компанията International Harvester, като предлагаше култови всъдеходи от 1961 до 1980 година. Възроден от американското подразделение на Volkswagen, сега Scout се завръща с две концепции - всъдеходът Traveler и пикапът Terra. ....

Легендарната американска марка Scout възкръсна след близо половин век присъствие. Някога, емблемата се използваше от компанията International Harvester, като предлагаше култови всъдеходи от 1961 до 1980 година. Възроден от американското подразделение на Volkswagen, сега Scout се завръща с две концепции - всъдеходът Traveler и пикапът Terra. ....