Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
bega4kata написа: 24.01.2025, 13:50:42
Това е много добра екстра
Според мен това с прозрачния капак трябва малко да го модифицират да е като камера в моторния отсек и да го сложат на някой модерен PSA двигател. Като се покаже биелата през блока, поне да си наясно веднага да отбиеш
pavel31 написа: 24.01.2025, 12:47:52
Това с прозрачният преден капак при Мерцедес е мега яко.
Е това си го има при почти всички коли които имат 360 камера. Реално това е компютърно генерирано изображение, което се взема от предмата камера (която е много широкоъгълна) и се наслагва на картината в зависимост от скоростта на автомобила.
Да, полезна е много тази екстра - при качване, слизане от бордюри, неравности и всякакви други чудесии. Абе яко е и помага
При GLE-то, а вярвам и в другите модели има много тарикатско показване на светофара. Спираш да чакаш, камерата се пуска в такъв моуд и гледаш светофара.
Rangel написа: 25.01.2025, 08:13:12
При GLE-то, а вярвам и в другите модели има много тарикатско показване на светофара. Спираш да чакаш, камерата се пуска в такъв моуд и гледаш светофара.
Да, горната камера включва.Трябва да има разпознаване на пътни знаци и пешеходни пътеки и хора.Разпознава и светофарите. За радост всичко може да се изключи по желание.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Хай перформанс лед и дигитална светлина.
затъмнява чак и отблясъците на знаците....брей
топогравска компенсация,жироскопи,разпознаване на видове пътища...
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Бях приятно изненадан от една неочаквана функция (екстра) на Мб.
Ясно е че на електически и плъгин модели,както и на меки хибриди поръчани с допълнително отопление (печка), може дистанционно с приложението Мерцедес Ми,да си затопляш салона предварително.
Оказа се че и обикновения мек хибрид,може от тока на хибридното задвижване,да затопли салона посредством нагревателя на парното,както и подгрева на седалките може да си цъкваш. Да се наместиш на затопленичко
Страхотни са тез обаче. Мислят за всичко ,брей,брей.
Ти понеже твоя все из планините ще го караш... Какво им се прехлавате на тия печки, аз отоплението на седалката и на волана не съм пускал 3 зими, а ходя зимата по чукарите, вие дето седите на морското равнище... Масони, изнежена плът.
Аз съм в топлата част на страната, последните ми 3 коли все имат печки и зимата се позлват постоянно. Много е удобно с малки деца, на които трябва да свалиш якето за да ги настаниш в детското столче. Във Варна също ми изглежда като позлезна екстра
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
bega4kata написа: 27.01.2025, 12:11:01
Оказа се че и обикновения мек хибрид,може от тока на хибридното задвижване,да затопли салона посредством нагревателя на парното,както и подгрева на седалките може да си цъкваш.
Щом имаш тази екстра, няма да дърпа ток от батерията а ще си пали колата. Батерията е много малка и надали има силата да захрани нагревателя, вентилатори, че да пуска и подгреви на седалките. Имам колежка с бензиново Volvo XC40 - тя си пуска парното от телефона, но се пали колата и ДВГ работи.