3 детски столчета в Супърб Комби?

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Отделно, че ако ще загубя 5-10к лева от продажбата на сегашната ми кола и купуването на друга, за да пътувам 2 пъти в годината с цялото домочадие, по-скоро бих си наемал кола за тези 1-2 пътувания отколкото да се вкарвам в другото приключение...

Иначе мога да препоръчам тип автомобил като Toyota Noah...
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

Има и вариант кошче обърнато наобратно на пасажерската седалка, спрян еърбег, а отзад възрастен, бустерната седалка до него (но откачена от изофикса), а до нея другото столче.
Ако отзад има бустерна седалка, то тогава възрастен би могъл да седи отзад в Супърб, щом в Камик има място това да се случи (пробвано с огромно столче, седалка и възрастен).
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

FaKeR написа: 09.05.2025, 14:20:37 Има и вариант кошче обърнато наобратно на пасажерската седалка, спрян еърбег, а отзад възрастен, бустерната седалка до него (но откачена от изофикса), а до нея другото столче.
Ако отзад има бустерна седалка, то тогава възрастен би могъл да седи отзад в Супърб, щом в Камик има място това да се случи (пробвано с огромно столче, седалка и възрастен).
това има друг позитив, че втория възрастен ще има добър достъп до всяко дете.
Spafi

Шкода Новак

Мнение от Spafi »

FaKeR написа: 09.05.2025, 14:20:37 Има и вариант кошче обърнато наобратно на пасажерската седалка, спрян еърбег, а отзад възрастен, бустерната седалка до него (но откачена от изофикса), а до нея другото столче.
Засега май клоня към такъв вариант. Често пътувам извънградско с децата. Засега докато са малки в града сме пеша и транспорт ако има как. Жена ми не е шофьор и предпочитам да храня една кола. Тя ми натяква малко че взех Супърба вместо хс90 и сега вече нямам много доводи в полза на моето решение (освен, че имам само 2 бъбрека и си ги ползвам).
Не ми се ще да продавам Шкодичката, че сме заедно само 15к км ама свикнахме един с друг. Няма да свърши света ако я продам де ама ще са едни пари в кофата [smilie=pardon.gif]
4е4о

Шкода Новак

Мнение от 4е4о »

Колега Spafi, времето ще покаже при вас кое ще е най-удачното решение - със сигурност ще дойде момент да правите компромис с нещо: дали ще е сигурно или комфортно, или пък любовта към марката, може би емоционалния дисбаланс след раждането [smilie=pardon.gif]. Ще ги претеглите нещата. Имаме 3 приятелски семейства с по 3 деца - съответно с GLS, Kodiaq и Ford Edge - всичките са с 3 реда седалки. Всичките са впечатлени са пространството в Sharan-a, 3тия ред седалки, който е напълно функционален и плъзгащите врати, които са най-доброто нещо за децата. Но не могат да се пречупят да карат миниван - чичарско било [smilie=sarcastic.gif].
Не правя реклама на Sharan-a, споделям го като горд татко на 3 деца.
И не - пътуванията не намаляват с бебе, а напротив увеличават се. Ежедневна логистика, доктори, разходки, паркове, развеждане на жената и т.н.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

За семейство с 3 деца Шарана е автомобила.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Impress_me

Škoda Фен²

Гараж: Ex: Октавия 2.0ТДИ РС 2008
Ex: Октавия 2.0ТДИ ДСГ РС 2016
Ех: Фабия Монте Карло 1.0ТСИ ДСГ 2018
Ех: BMW X1 18d F48 x-drive
Ех: Skoda Fabia mk3 R5 Edition
Ex: MB W213 All-Terrain
Ex: BMW X1 20d F48 x-drive
Current: BMW 530i x-drive G31
Current: Служебно Камри

Мнение от Impress_me »

bega4kata написа: 09.05.2025, 21:18:18 За семейство с 3 деца Шарана е автомобила.
Супер е Шаранчето. Няколко познати с 3 деца са с Х7, Г, и V класа. Ами няма място за сравнение. Уникално е бусчето, но са му малко грозни цените.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Spafi написа: 09.05.2025, 20:19:02 Няма да свърши света ако я продам де ама ще са едни пари в кофата
Трансферирай я за един Кодиак в Еуратек ;) Таман и жена ти ще млъкне, и ти ще караш Шкода [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

Тази тема изниква от време на време под леко различни форми.

Аз съм с 3 деца и говоря от опит. Избора е доста прост - ван или компромис (тук включвам всякакви комбита и СУВ-ове). Имам приятел с също с 3 и ги търкаля с един Супърб 3, Незнам защо го причинява това на децата си, пък и на себе си.

За мен компромиса се оказа неприемлив вариант. С Алхамбрата сме вече 6 години и всички до един в семейството смятаме, че това е най-правилната инвестиция за комфорта на всички. Плюсовете не са само в самостоятелните седалки. Да не говорим, че децата като поотраснаха вече си заемат място като за възрастен - да возиш комфортно 3-ма отзад всъщност е истинско предизвикателство - обсъждано е преди.

Когато трябваше да купувам алхамбрата не замених с нея друга кола, прости купих И нея.

С голямо семейство да назаднеш с 10 К си е за добро утро. Ще видиш само като се завърти идеята за дом с 4 спални какъв филм е…

Както казваше един мой ментор (но по друг повод) - “… искА три, на ти три!” ;)

Поздрави!
Spafi

Шкода Новак

Мнение от Spafi »

С Еуратек няма да ми мине номера - не я взех на лизинг, а и Кодиак-а не е по-голям (отделно имам проблем с взимането на ниско ниво на оборудване). Там ще съм доста над 10к надолу, което е безмислено.
Шарана и Алхамбрата са ми краен вариант (макар че наистина май са най-добрият избор).
Днес пробвах голямо столче + бустер в средата + жена ми в края и се получи доста прилично за всички участници (не защото е оптимално, но жена ми е голям пич).
В крайна сметка може би живот и здраве ще пробвам с компромиса 1 дете отпред (в подходящо столче и с изкл. еърбези ест.) или ще ме удари вдъхновението и ще мина на хс90. И то е лек компромис, но всички много го харесваме и ще попреглътнем леките минуси.

Това за апартамента с 4 спални вече са ми го поставили като задача и с пазара в момента е още една причина да ми оредява косата ;) [smilie=sarcastic.gif]
В крайна сметка е готино с дечурлигата и много се кефя, че има доста хора в моята ситуация (или аз във вашата де) - нека да борим демографската криза!
Мерси за идеите и мненията - живи и здрави!
mazut

Škoda Фен

Мнение от mazut »

Аз ще кажа че проблема е или по точно малките неудобства са докато поотраснат. Като започнеш да махаш една по една седалките ще стане по-добре. Със сигурност ще имаш едно по-малко което ще се смества между батковците или каките а като се стигне дотам да возиш три големи деца то все някое няма да е на линия или няма да иска да го возиш. [smilie=sarcastic.gif] За мен подобна дилема не би съществувала. Мъчение било не знам си какво си причинявал на децата и т.н. Много ги жалите тези деца бе утре ще искат в автобуси да ги возите с три реда самостоятелни седалки. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

Spafi написа: 11.05.2025, 23:05:49 В крайна сметка може би живот и здраве ще пробвам с компромиса 1 дете отпред (в подходящо столче и с изкл. еърбези ест.)
Това изобщо не е компромис, стига да се спазват правилата за безопасност и да не ти пречи столчето на дясното огледало.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”