Октавия 4 / Octavia IV Facelift - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
edisonov
Благодаря за инфото. И аз видях, че се продава щека, но ми остава въпросът дали само се маха тапата на мястото където трябва да е щеката и директно се слага без никакви други допълнения. И може би предвид ,че колата е в гаранция трябва все пак с официалния сервиз да го направя.В случая е Порше на защото колата е VW, но не мисля че трябва да има някаква разлика.
- R Dynamic LR5
- Гараж: 6M
Темата е за Октавия 4.
Отговорила съм Ви на база където е пуснато мнението.
Имаме раздел "Други марки МПС" и тема за VW:
https://skoda-bg.com/forum/viewforum.php?f=92
https://skoda-bg.com/forum/viewtopic.ph ... start=1215
Едва ли има голяма разлика.
Ето всички резултати, които се появяват при търсене на Щека за моторно масло за Октавия 4.
Има и уплътнителни рингове, може би и такива ще са нужни:
https://www.skoda-parts.com/spare-parts ... stick.html
Отговорила съм Ви на база където е пуснато мнението.
Имаме раздел "Други марки МПС" и тема за VW:
https://skoda-bg.com/forum/viewforum.php?f=92
https://skoda-bg.com/forum/viewtopic.ph ... start=1215
Едва ли има голяма разлика.
Ето всички резултати, които се появяват при търсене на Щека за моторно масло за Октавия 4.
Има и уплътнителни рингове, може би и такива ще са нужни:
https://www.skoda-parts.com/spare-parts ... stick.html
-
edisonov
Благодаря за информацията! Въпросът беше не до конкретна марка и модел, а до двигател и затова го пуснах в темата за Октавия 4 защото двигателя е един и същ и най-вероятно и на колеги с Октавия може да им възникне същия въпрос.
- R Dynamic LR5
- Гараж: 6M
Ако става въпрос за двигател с код DFYA - това е щеката, от линка в първото ми мнение в отговор на Вашия въпрос.
Вече за допълнителна информация, съвместимост и правилно поставяне, лично за мен е повече от препоръчително да се търси съдействие от оторизирни сервизи и официални представителства.
Вече за допълнителна информация, съвместимост и правилно поставяне, лично за мен е повече от препоръчително да се търси съдействие от оторизирни сервизи и официални представителства.
-
edisonov
Двигателя поне според талона е DXDJ. Ще питам в официалното представителство какво мислят по въпроса и ще споделя отговора.
-
mvp
- Гараж: Skoda Octavia 2025 1.5 TSI Business
Skoda Fabia 2008 1.6 16v
Здравейте,
Следя форума от доста време, притежател съм на фабия 2, но преди 2 седмици поръчах октавия 4 и имам няколко въпроса. Колата ще бъде с 1,5 бензинов двигател , ръчна скоростна кутия, ниво Бизнес, с допълнителни екстри металик , погрев на волан и на предно стъкло. Чудех се дали има смисъл за тази конфигурация да добавя режими на шофиране, но дилъра ми каза че общо взето има по-голямо значение при автоматик, защото правил разлика при смяна на скоростите при спортен режим. Има ли някой с ръчна кутия , да каже дали вижда смисъл от тази екстра или не я ползва, с едно уточнение избрания режим запазва ли се при следващо стартиране на двигателя или по подразбиране е примерно normal или eco. Също така искам да слушам музика от флашка, за мен лично е по-удобно да кача любима музика и да я оставя в USB гнездото и директно да си я пускам. Има ли някакво ограничение за размера на флаш паметта, спрял съм се на :
https://www.kingston.com/en/usb-flash-d ... city=128gb
Тъй като автомобила не е наличен , а ще бъде произведен , предполагам че ще имам някакво време да добавя екстри до определен период , който обаче не разбрах колко горе долу е след направеното капаро , ако имате предложение за екстра която според вас си заслужава, моля споделяйте
Следя форума от доста време, притежател съм на фабия 2, но преди 2 седмици поръчах октавия 4 и имам няколко въпроса. Колата ще бъде с 1,5 бензинов двигател , ръчна скоростна кутия, ниво Бизнес, с допълнителни екстри металик , погрев на волан и на предно стъкло. Чудех се дали има смисъл за тази конфигурация да добавя режими на шофиране, но дилъра ми каза че общо взето има по-голямо значение при автоматик, защото правил разлика при смяна на скоростите при спортен режим. Има ли някой с ръчна кутия , да каже дали вижда смисъл от тази екстра или не я ползва, с едно уточнение избрания режим запазва ли се при следващо стартиране на двигателя или по подразбиране е примерно normal или eco. Също така искам да слушам музика от флашка, за мен лично е по-удобно да кача любима музика и да я оставя в USB гнездото и директно да си я пускам. Има ли някакво ограничение за размера на флаш паметта, спрял съм се на :
https://www.kingston.com/en/usb-flash-d ... city=128gb
Тъй като автомобила не е наличен , а ще бъде произведен , предполагам че ще имам някакво време да добавя екстри до определен период , който обаче не разбрах колко горе долу е след направеното капаро , ако имате предложение за екстра която според вас си заслужава, моля споделяйте
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Смени оборудването като цялоmvp написа: 25.04.2025, 09:36:19 ко имате предложение за екстра която според вас си заслужава, моля споделяйте
6- 7 хил. е по скъпо ниво Edition от Busines, но в него има всичко необходимо, а ти си ги добавил подгреви и т.н.
Помисли в тази посока. Щото с добавяне на "екстри" най много да задминеш ценово едишън и пак да нямаш всичко от него
-
mvp
Skoda Fabia 2008 1.6 16v
Карах на тест драйв и ръчна и после DSG. Сигурно за 1 километър двигателя се загаси 10 пъти при автоматика и не мисля че ще е добре за колата в дългосрочен план а смятам да я карам поне 10 години. Матричните фарове сигурно са по-добри ,но не карам често нощем и си мисля че,, обикновените,, ЛЕД фарове пак ще светят добре , особено сравнени с сегашната ми кола.Taratajki написа: 25.04.2025, 09:53:16 Смени оборудването като цяло Най хубавите неща в Octavia 4 FL са матричните фарове, брутални са, и DSG като цяло за кола от 21 век
Последно промяна от mvp на 25.04.2025, 10:08:27, променено общо 2 пъти.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Аз само да кажа, че 128 ГБ флашка няма проблем, така съм и аз.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Режимът на шофиране си заслужава и при ръчна кутия. Аз имам и съм доволен. Карам на индивидуал с повечето настройки на спорт.
Ползите за мен са две:
- воланът става по-твърд, а от там усещам колата и пътя по-добре
- педалът на газта е по-отзивчив
Както ти каза и @Taratajki , ако можеш, мини на ниво Едишън. Няма да съжаляваш.
Ползите за мен са две:
-
mvp
Skoda Fabia 2008 1.6 16v
Запазва ли режима , примерно индивидуал при следващо стариране, или неДрагомир написа: 25.04.2025, 10:08:03 Режимът на шофиране си заслужава и при ръчна кутия. Аз имам и съм доволен. Карам на индивидуал с повечето настройки на спорт.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Не, после си е пак на нормал като се запали. Настройките на ръчен режим се пазят.
-
nnmmkk
Само да добавя, че запълва и празното бутонче на таблото. Иначе аз съм с точно този двигател и ръчна кутия на фейслифт. За газта съм съгласен, но за волана не съм усетил някаква разлика - с уговорката, че дилъра ми каза, че при фейслифта като цяло волана се усеща по-твърд. Може би затова и не намирам особена разлика дали е на нормал или спорт. Ако все пак останеш на това ниво на оборудване, добави си сгъване на огледалата ако не е включено...Драгомир написа: 25.04.2025, 10:08:03 Режимът на шофиране си заслужава и при ръчна кутия. Аз имам и съм доволен. Карам на индивидуал с повечето настройки на спорт.
Ползите за мен са две:
-
mvp
Skoda Fabia 2008 1.6 16v
в селешън, което е ниво преди бизнес е включено:
* Електрически странични огледала с подгряване и сгъване
би трябвало да е с електрическо сгъване, но не става много ясно
-
mvp
Skoda Fabia 2008 1.6 16v
Още едно нещо се сещам, понеже колата ще е на мое име, няма да минава през лизинг на Еуратек, ще трябва аз да избирам застраховател . Бях срещал положителни мнения за колега който се занимава със застраховки, дали някой му има кординатите, за да се свържа с него. Благодаря!