Kodiaq 2021 FL впечатления.

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
glorious

Škoda Фен

Мнение от glorious »

Аз тези стелки си ги поисках при закупването на автомобила- подарък. По съвет на съфорумец. Прекрасни са.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Много са добри, аз си го карам от ден 1 с тях и кечетата съм ги прибрал неползвани. Все пак съм си купил СЮВ, колата се ползва по предназначение, което предполага, че вътре не се ходи по чорапи.

Или както каза бай Миро за предишната ми кола - абе брат, тука ако разлея вода, нещо ще поникне [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

Вчера не ми тръгна музиката по подразбиране и поради тази причина чух един шум , който обикновено не съм чувал досега. Шумът се появява само и единствено при ползване на ACC - и то се разбира в градска среда, особено при бавно движение. Случва се точно когато колата спира сама и после при тръгване. Шумът е като многократно притракване на реле. Най-много се чува при изцяло спиране на автомобила (автоматично) точно при излизането на надписа върху дисплея (ACC в готовност), както и при автоматичното потегляне след това. Говорих със @storm1st , той ми каза че се чува и при него. Много добре е описан шумът на английски в една тема:
"Does anyone hear a clicking noise when Adaptive cruise control apply brake automatically (when the car in front slowing down). the noise is from the driver side. It feels like the relay clicks when the car is slowing down.
there's also a rattle sound when the ACC bring the car into a full stop."

https://www.swedespeed.com/threads/nois ... ke.294377/

както и тук - ново ауди:
https://www.audiworld.com/forums/q7-mki ... l-3055874/

Останах учуден, колко много теми има в нет-а относно този "проблем" и как аз досега не съм го чул, при все че доста го ползвам. "Оплаквания" има почти за всички марки, независимо как се води екстрата - ACC, pilot assist и т.н. Според всички, а и посещавали официалните дилъри - това било абсолютно нормално. Шумът не мога да определя от къде идва - някъде от шофьорската страна, може би под таблото някъде.
Въпросът ми е към тези, които си карат в задръстванията на ACC - чували ли сте така описания шум?
Последно промяна от rts на 07.03.2025, 16:09:55, променено общо 1 път.
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

rts написа: 07.03.2025, 14:10:00 .... и поради тази причина чух един шум ...
Зад таблото , страна на шофьора, по-ниско от кормилото някъде ,да не кажа зад педалите . Цъка си ,няма 6 5 . Винаги съм го смятал за нормално . Даже го свързвам и с корекция на кормилото някаква като тръгва и пълзи колата. Малко преди да изкорегира /"провери" волана ....
Чух го за първи път заради вайбър съобщенията .Има няколко секунди след тях ,в които не се превключва радио или друг източник . В трафик сутринта нагоре по Цариградско . Пълзяхме и бях пуснал ТА и си зацъка ....
Цецо75 написа: 07.03.2025, 10:24:25 аз си го карам от ден 1 с тях и кечетата съм ги прибрал неползвани
На мен и постелките и аерокапаците за джантите са ми в оригиналните пликове откакто съм взел колата . И се сетих като прочетох ,че имам до тях и неразпечатване мрежа -разделителна за товар от седалките . Например кашончета разни и т н т нещица натоварени по високо да не ти дойдат на гости при по-рязко спиране . Засега не ми се е налагагало да ползвам на Кодияка, ама да има :) ...

Даже ще взема да я сложа тестово и снимам . Ако някой има някакъв опит с такава разделителна мрежа може да сподели .
GOMOR

Škoda Фен

Гараж: Шкода Кодиак Вижън Плюс FL, Бензинов двигател 2.0 TSI / 140 kW / 190 к.с., 7DSG, 4x4 EU6

Мнение от GOMOR »

Здравейте,
След една година и 20 000 км., впечатленията от колата са позитивни. Държи се така, както очаквам. Вози добре и побира доста. Разход за годината е около 9л. Правил съм опити да смъкна разпода и успях до 6л., но е изнервящо и това не е шофиране. Седалките са удобни. Място за пътниците отзад има достатъчно. Матричните светлини са добри, макар че се виждат секторите на пътя при дълги, което е малко странно, а и по някога изключването на секторите е с леко закъснение ... същото е и при отдалечен автомобил пред мен ... аз бих изключил секторите по-рано отколкото го прави автомобила, но като цяло ползването на матричните светлини е много забавно. Автоматичното паркиране ми харесва, въпреки че рядко го ползвам и то по-скоро за да се похваля на някой .... "виж ко може" [smilie=sarcastic.gif] Цвета "лава син металик" .... каквото и да значи това .... хубав е ... когато колата е измита, но през повечето време не е и определено се цапа много. Панорамата е хубава и голяма, но тази щора би трябвало да е плътна. Отделението за прибиране на щората в багажника много ми допада ... до сега на всички други коли съм се чудел къде да я дяна, като трябва да я сваля и обикновено пречеше на някой пътник в краката. Мигачите и анимацията са красиви и впечатляват, както и амбиентното в купето. Автоматичното спиране при паркиране и аварийно ми се активира няколко пъти /основателно/ и като цяло съм доволен от тази екстра, макар още да не съм наясно как точно работи /мисля че сработва ако не натискаш педала на спирачката ... ако леко я обираш, ще си отнесеш каквото има пред/зад теб/. Системата за спиране при пешеходци не съм я пробвал ... нямам толкова кураж ... надявам се да работи и да не ми се налага да разбирам дали работи. ТА работи и го ползвам /благодаря на RTS за което/, но е асистент за подпомагане и не може да се разчита изцяло на него ... ако завоя е по-остър, излиза от пътя, а ако има спрял пред мен автомобил, бих предпочел да намаля по-отдалече, а не да набива спирачки в последния момент.... ако автомобила пред мен намаля, тогава няма проблем, но ако приближа спрял е стресиращо и не го оставям да реши кога ще ме качи на предното стъкло. Дистроника е адекватен. Спирачките са ок. Лаковото покритие на боята е калпаво и не става, но слагането на фолио се убийствено скъпо и се отказах. Стъклото на водача не винаги се движи адекватно ... понякога като го пусна автоматично да се затваря, стига до някакво ниво и се връща .... но докато работи, няма да го пипам. Не се сещам друго, но впечатленията за тази една година са позитивни и бих препоръчал тази кола ... цената, съобразно екстрите, които има е повече от приемлива. [smilie=beach.gif]
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

GOMOR написа: 11.03.2025, 17:37:10 ТА работи и го ползвам
Ползвай го смело.
При мен е ТА HIGHT(тук държи лента ARIVAL-средно аритмитично центрирано по средата-ако го нямаш този бутон на волана колата се движи нуадекватно по маркировката като се блъска ту в ляво ту в дясно или държи най лява маркировка почти до банкета) и съм го ползвал 150км по Гръцка магистрала само пипайки волана на диапазон от секунди.Взема си перфектно острите завои(имам клипчета)Следи си ленти,пътни
ограничителни знаци(досадно е по някога и ги изключих),спазва стриктна дистанция както извънградско,така и в градски условия(спира и тръгва при спрял автомобил
отпред).Дистанцията можеш да си я регулираш мисля дали да засича колата пред теб по отдалече.
Роботизирания парктроник даже незнам как се ползва а го имам.В ЕТ не можаха да ми обяснят половината екстри как работят [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
martinp

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp

Мнение от martinp »

Явно с олекотеното купе идва и по-висока версия на Та.
Изображение
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

RAPTOR_84 написа: 11.03.2025, 22:13:58 съм го ползвал 150км по Гръцка магистрала само пипайки волана на диапазон от секунди.
К'ва е идеята да подпипваш волана постоянно през 15-20 секунди, вместо да си го държиш нормално? Така или иначе следиш пътя, а не си се обърнал назад да играеш игри с децата...
glorious

Škoda Фен

Мнение от glorious »

GOMOR написа: 11.03.2025, 17:37:10 Здравейте,
След една година... [smilie=beach.gif]
Честито, още много да й се радваш. Поднови ли си онлайн услугите? Моята скоро също ще навърши 1 година , та санирам мнения или чакам отстъпка [smilie=sarcastic.gif]
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

zloQQ написа: 12.03.2025, 08:17:27 К'ва е идеята да подпипваш волана постоянно през 15-20 секунди,
Правих тест на системите(асистентите) дали работят адекватно и дали са надеждни [smilie=pleasantry.gif]
Иначе не съм го пускал от тогава тоя бутон ТАН.
Карам си нормално.
Ама нали като екстра струва 4К лева това бутонче и ми беше интересно да га проверя.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Ехее,чак пък 4к.
;)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

bega4kata написа: 12.03.2025, 14:46:48 Ехее,чак пък 4к.
Абсолютно толкова е било за неговия вариант спортлайн, имам запазена ценова, когато купувах колата, даже когато той я е поръчвал може да е било и малко по-скъпо - това е ценова към януари 2023
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Ама то е пакет,не е само то :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

rts написа: 12.03.2025, 14:51:48 може да е било и малко по-скъпо
По скъпо го купих.
Ако трябва да съм точен беше към 4800лв само ТАН.
Като цяло Sportline ми излезе по скъпо от готов VRS [smilie=sarcastic.gif]
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

martinp написа: 12.03.2025, 08:03:55 Явно с олекотеното купе идва и по-висока версия на Та.
С повечко парички ти идва по високата версия на ТАН [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”