Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Ако невписването ми в правилния лай на форумната глутница и различното ми мнение и опит да представя нещата и от другата им гледна точка е хейт ...нека да е хейт.. и аз пръв хейтър
Към колегата с 90бинки...щастливо похарчени....радваме се за благосъстоянието ти ...бъди смирен...народа оня мърдрия от едно врем не сегашния .......простия....е казал...блага дума порти отваря...
Забравих да уточня никъде не съм цитирал имена в това което пиша...явно гузен и т.н
MapTo_D написа: 08.12.2023, 20:53:36
Добре де, а гумите, с които е била преди това и не е теглела сложени ли са за да се види как ще е в момента с тях? Виждам, че са въртени различни чифтове, но за тези не прочетох нищо?
Не, но щом с няколко други комплекта е същото, няма и смисъл да правим нов монтаж/демонтаж два пъти само за проба. На пролет, ще ги сложи така или иначе.
Абеее, да сме живи и здрави!
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
tsb написа: 08.12.2023, 20:50:57
и на мен не ми е ясно как преди смяната на гумите не е имало теглене, а после се появява и проблема няма да е в гумите. От друга страна се слагат съвсем различни работещи нормално гуми и пак си тегли
Тъй де, на всички ни е странно и се питаме, какво може да се е случило с автомобила по време на първата смяна?
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Ами има 2 вида майстори/сервизи. Първите ще направят беля, но ще си признаят пред клиента и ще оправят за своя сметка. Вторите (предполагам повечето са такива) ще се постараят да не разбереш веднага и после ще отричат, че е станало при тях. Но наистина е доста съмнително как след смяната на гумите започват проблемите...
The Hooligan написа: 08.12.2023, 21:44:57
Тъй де, на всички ни е странно и се питаме, какво може да се е случило с автомобила по време на първата смяна?
Може предния ден жена му да я е изпраскала в някоя дупка
@silent, даже съм много благ и подхождам с търпение. Другата гледна точка е леко корпоративна - не съм сигурен дали я разбираш, съдейки по втората част от коментара ти, без да се обиждаш. @stefan L, да приемам коментара, като лична нападка или като странно чувство за хумор?
Мислех че идеята на форума е споделяне на опит (добър или лош) и взаимопомощ - поправете ме ако греша, ще спра да пиша.
Това, което съм решил да направя е да действам и аз по начина, по който действат ЕТ и Маргел - с документи.
С бележката от сервиза, че автомобила няма проблем след тест със служебни гуми отивам в Маргел да направя рекламация на гумите.
Ако пак има проблем с колата взимам документ, че гумите са нови, обратно в ЕТ.
В момента си мисля, че колата е била супер до момента на смяна на гуми. С новите гуми започва да дърпа, но преди да реша проблема настъпва събитие и с автомобила (дупка, бордюр, легнал полицай) или каквото си изберем по пътищата.
Това е единственото логично обяснение.
За да се потвърди започвам със смяна на гумите, след това ще търся други проблеми по колата.
Fun fact - питах кол центъра на Маргел, относно процедурата по предявяване на рекламация.
Отговориха ми да се обърна към обекта, от който съм закупил гумите (което вече направих и чакам инструкции от тях), но по принцип трябва да се оставят гумите там и до 30 дни ще ми върнат отговор дали ще уважат рекламацията.
Или с две думи посред зима да ме накарат да си върна летните гуми.
Надявам се да минат по-бързо нещата, ако не съм се решил да пиша на континентал директно.
С две малки деца сме и по-скоро бих карал с две ръце и борба с волана…
@The Hooligan, Ще пробвам и хака с налягането през уикенда и ще пиша.
Все пак виждам подкрепа и получавам съвети на къде да гледам от някои хора, за което благодаря още веднъж.
Малко е късно е да се направи вече.
Но първото нещо - трябвало е да се върнат старите гуми, с които е нямало драма.
Освен това в България има една единствена машина/човек/фирма , която за марката Гудиър и нея дъщерни е лицензирана и определя какво и как е станало с гумите. @Nikolay Georgiev, закупи от мен 4бр 19” летни, ходи на 7482648 баланса и майстори и накрая рекламирах две от гумите по спомен.
За около седмица отидоха, тестваха , върнаха със становище , че са фабрично Криви и му ги смених без никакви уговорки.
Така казано има си процедура, но тя е ясна и тия от Маргел би трябвало да я знаят и обяснят на човека - как се рекламират тия гуми, къде и защо и така нататък.
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
silent написа: 08.12.2023, 21:28:09
Ако невписването ми в правилния лай на форумната глутница и различното ми мнение и опит да представя нещата и от другата им гледна точка е хейт ...нека да е хейт.. и аз пръв хейтър
Към колегата с 90бинки...щастливо похарчени....радваме се за благосъстоянието ти ...бъди смирен...народа оня мърдрия от едно врем не сегашния .......простия....е казал...блага дума порти отваря...
Забравих да уточня никъде не съм цитирал имена в това което пиша...явно гузен и т.н
Много добре знам кого визираш. Но както и да е. По принцип не отговарям на хора, които не могат да напишат едно изречение грамотно, така че всичко добро.
ЦецоNOL, Адаш, не четеш ли? Сложихме моите летни гуми, с моите джанти, на неговата кола и пак дърпа в същата посока!
Между другото, сетих се нещо важно, което колегата май спомена, но се загуби в миналото. Колата осезаемо почва да дърпа над 90 км/ч. Преди това не се усеща или не е толкова дразнещо. Но след това наистина се налага непрекъснато да се контрира с волана.
А за колегите дето нямат какво конкретно да кажат по проблема, бих препоръчал да минат в общите приказки или да си отворят тема.
Последно промяна от Цецо75 на 09.12.2023, 09:17:24, променено общо 1 път.
Йордане респект за разбирането което си проявил...нямам упрек към теб...за писането ми което е някакъв аргумент за нещо за някой...толкова мога..да поясня не търся конфликт с никого...и нямам лоши чувства към никой...
ЦецоNOL написа: 09.12.2023, 07:55:01
Така казано има си процедура, но тя е ясна и тия от Маргел би трябвало да я знаят и обяснят на човека - как се рекламират тия гуми, къде и защо и така нататък.
Те го пратиха в другият им сервиз, където имат такъв баланс, но и там нищо не се реши.
В движение дърпа, щото някое колело не се върти със същата скорост, както другите. Нещо с ESC системата? В покой всичко е добре, защото геометрията е статична, всичко е право. Ако все пак се изключат гумите, които са най тествани до тук
Някъде да мерят скорост на въртене на гумите
Последно промяна от Taratajki на 09.12.2023, 12:32:44, променено общо 1 път.