Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Кофти, разкарах всичките RF гуми и купих пяна. Ще потърся и някакви ремонтни комплекти, колкото да стигне до сервиз за гуми.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Все пак @The Hooligan нека каже, за мен нищо не става от пяната. Допускам, че може да не съм я използвал както трябва.
- enenen
- Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV
Интересно ми е и на мен за пяната, понеже нямам място за резервна гума. Ако се ползва за дупка, може ли гумата да се ползва след ремонт, или веднъж влезе ли пяна, вече е за боклука?
Да си призная, аз като цяло съм доста неподготвен. Пасата с години го карах без нищо, сега на Спортиджа имам пяна, но пък нямам компресор, което донякъде я обезмисля. Ако стане нещо, трябва да звъня на асистънса от каското или СБА.
Да си призная, аз като цяло съм доста неподготвен. Пасата с години го карах без нищо, сега на Спортиджа имам пяна, но пък нямам компресор, което донякъде я обезмисля. Ако стане нещо, трябва да звъня на асистънса от каското или СБА.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
enenen,
На мен ми казаха, че и гумата и джантата се почистват с доста псуване и няма проблем след това. То и затова накупих пяни за колите.
На мен ми казаха, че и гумата и джантата се почистват с доста псуване и няма проблем след това. То и затова накупих пяни за колите.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
При спукване на гума се изпразва целият флакон в гумата и се помпа. Би трябвало това лепило да запълни дупката, но до сега не съм чул някой да е успял
Ако имате място, слагайте резервна или патерица.
Ако имате място, слагайте резервна или патерица.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Добре, значи не е в мен проблема. Страшна глупост е тази пяна.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Аз на старата кола (класа на yaris) сложих газова на мястото на гумата и после 7 години при всяко пътуване извън града слагах гумата в багажника... Така и не се доверих на тази пяна, но пък и резервната гума не ми се наложи да я ползвам. Като взимах шкодата ако нямаше в багажника резервна гума това щеше да е едно от първите неща, които щях да купя за колата.
-
Spunk
- Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Нетрадиционен монтаж на задните гуми - обратна посока на въртене. Не е грешка, защото предните бяха правилно монтирани.
Да не е някаква нова мода това, имаща обяснение, за което не се сещам?
-
MapTo_D
- Гараж: Vw golf VII 1.6 tdi
- Обратна връзка:
Може просто да е разменил неволно (или нарочно) мястото на задните. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Хах това е монтаж ала танк, обръщаш купола и тръгваш назад(напред).baijoro написа: 02.12.2023, 11:25:26 Нетрадиционен монтаж на задните гуми - обратна посока на въртене. Не е грешка, защото предните бяха правилно монтирани.
Да не е някаква нова мода това, имаща обяснение, за което не се сещам?
Въртяли са гумите и са ги 'целнали' както е паднало, не знам за никаква друга логична причина.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
MapTo_D
- Обратна връзка:
Здравейте. Секрета ми се счупи и не мога да свалям две джанти в момента. Голф 7. Къде във Варна мога да отида да ги свалят, след това ще бъдат поставени нормални болтове?

- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
MapTo_D, Във Фолксваген(Порше) би трябвало да имат резервни секрети на всички разновидности.
Там може да ти ги развият безболезнено.
-
MapTo_D
- Обратна връзка:
Първо на тях звъннах, почнаха нещо да мрънкотят и да ми казват, че трябвало да записвам час за след не знам колко дни.igeorgiev82 написа: 04.12.2023, 13:55:34 Във Фолксваген(Порше) би трябвало да имат резервни секрети на всички разновидности.
От две големи гумаджийници ме пратиха на голямото 'кръгово' на ул. Девня, там ги завариха и за 3-4 мин бях готов.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
А поражения по джантите има ли от заварката?