Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Мнение от odo »

Кофти, разкарах всичките RF гуми и купих пяна. Ще потърся и някакви ремонтни комплекти, колкото да стигне до сервиз за гуми.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Все пак @The Hooligan нека каже, за мен нищо не става от пяната. Допускам, че може да не съм я използвал както трябва.
Аватар
enenen

Škoda Фен²

Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV

Мнение от enenen »

Интересно ми е и на мен за пяната, понеже нямам място за резервна гума. Ако се ползва за дупка, може ли гумата да се ползва след ремонт, или веднъж влезе ли пяна, вече е за боклука?

Да си призная, аз като цяло съм доста неподготвен. Пасата с години го карах без нищо, сега на Спортиджа имам пяна, но пък нямам компресор, което донякъде я обезмисля. Ако стане нещо, трябва да звъня на асистънса от каското или СБА.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

enenen,
На мен ми казаха, че и гумата и джантата се почистват с доста псуване и няма проблем след това. То и затова накупих пяни за колите.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

При спукване на гума се изпразва целият флакон в гумата и се помпа. Би трябвало това лепило да запълни дупката, но до сега не съм чул някой да е успял [smilie=sarcastic.gif]
Ако имате място, слагайте резервна или патерица.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Добре, значи не е в мен проблема. Страшна глупост е тази пяна.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Аз на старата кола (класа на yaris) сложих газова на мястото на гумата и после 7 години при всяко пътуване извън града слагах гумата в багажника... Така и не се доверих на тази пяна, но пък и резервната гума не ми се наложи да я ползвам. Като взимах шкодата ако нямаше в багажника резервна гума това щеше да е едно от първите неща, които щях да купя за колата.
Изображение
Spunk

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006

Мнение от Spunk »

Изображение
Изображение
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

Изображение

Нетрадиционен монтаж на задните гуми - обратна посока на въртене. Не е грешка, защото предните бяха правилно монтирани.
Да не е някаква нова мода това, имаща обяснение, за което не се сещам?
MapTo_D

Škoda Фен

Гараж: Vw golf VII 1.6 tdi
Обратна връзка:

Мнение от MapTo_D »

Може просто да е разменил неволно (или нарочно) мястото на задните. [smilie=pardon.gif]
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

baijoro написа: 02.12.2023, 11:25:26 Нетрадиционен монтаж на задните гуми - обратна посока на въртене. Не е грешка, защото предните бяха правилно монтирани.
Да не е някаква нова мода това, имаща обяснение, за което не се сещам?
Хах това е монтаж ала танк, обръщаш купола и тръгваш назад(напред). [smilie=fool.gif]
Въртяли са гумите и са ги 'целнали' както е паднало, не знам за никаква друга логична причина.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
MapTo_D

Škoda Фен

Обратна връзка:

Мнение от MapTo_D »

Здравейте. Секрета ми се счупи и не мога да свалям две джанти в момента. Голф 7. Къде във Варна мога да отида да ги свалят, след това ще бъдат поставени нормални болтове?

Изображение
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

MapTo_D, Във Фолксваген(Порше) би трябвало да имат резервни секрети на всички разновидности.
Там може да ти ги развият безболезнено.
MapTo_D

Škoda Фен

Обратна връзка:

Мнение от MapTo_D »

igeorgiev82 написа: 04.12.2023, 13:55:34 Във Фолксваген(Порше) би трябвало да имат резервни секрети на всички разновидности.
Там може да ти ги развият безболезнено.
Първо на тях звъннах, почнаха нещо да мрънкотят и да ми казват, че трябвало да записвам час за след не знам колко дни.
От две големи гумаджийници ме пратиха на голямото 'кръгово' на ул. Девня, там ги завариха и за 3-4 мин бях готов. [smilie=pleasantry.gif]
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

А поражения по джантите има ли от заварката?
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”