Така е, тя цялата концепция с 2 кубика въздух и говорители насочени един срещу друг е по начало сбъркана.Цецо75 написа: 09.04.2023, 22:07:06 Въобще да се направи читава акустика в кола е мисия мноооого сложна. А в съвременните пластмасови табакери от този клас по-скоро е невъзможно.
Смяна на говорителите на O3 FL
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
maiden
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Слушал съм как е в Пасат-а от 2016 г. на един приятел, който е с Dynaudio (нещо като аналог на Canton). Там звукът беше много добре. Само че (първо) Dynaudio е по-висок клас от Canton и (второ) при Пасат/Супърб нещата нямат общо с Октавия, тъй като при Пасат/Супърб в предните врати има 6 високоговорителя (2 x tweeter, 2 x midrange, 2 x bass), а не само 4 както е при Голф/Октавия (2 x tweeter, 2 x midrange-bass), а в задните врати на Пасат/Супърб големите високоговорители свирят midrange+bass, докато при Голф/Октавия май свирят само bass.
-
flatmo
- Гараж: Octavia 1.8TSI '18
Благодаря за информацията, нещата се поизясниха.
Аз поне си извадих следното заключение
1. Няма смисъл от speaker level to line level converter защото звука към задните врати е филтриран още преди усилвателя
2. Няма особен смисъл от подмяна на говорителите в задните врати поради същата причина
3. Има смисъл от подмяна на говорителите в предните врати
Аз поне си извадих следното заключение
1. Няма смисъл от speaker level to line level converter защото звука към задните врати е филтриран още преди усилвателя
2. Няма особен смисъл от подмяна на говорителите в задните врати поради същата причина
3. Има смисъл от подмяна на говорителите в предните врати
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Не , парктроника е с отделен зумер, който е в Б колонката зад шофьора.flatmo написа: 09.04.2023, 18:30:19 При движение на заден ход парктроника свири от задните говорители и със сигурност имат сила.
Не влизам в тази полемика. Достатъчно ми е във фейса.MapTo_D написа: 09.04.2023, 11:37:24Какво се разбира под качествен андроид, на пазара има много и най-различни 'китайци', вие каква марка монтирате, или тя не е от съществено значение?JORDITO написа: 07.04.2023, 00:04:19 Аз считам,че всички идеи за смяна на говорителите са малко безмислени,на фона на заводското радио .
Като се сложи качествен Андроид с DSP и изведнъж тая кола започва да има друг саунд със същите говорители.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- Бай Онзи
- Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.
Всичко друго, но не и говорителите в задните врати да свирят бас, те дори и високи не свирят. Просто като чели свирят нещо, но то е като нищо. Хахахаха и това е не, че не могат (те са си като предните)....
-
flatmo
Топлата вода била открита... само трябвало да я намерим (поне аз).
https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... nt=5167553

Тук едно клипче след разрешаване на функцията с музика на Рапид
И клипче от процеса с VCDS и резултата
Виртуалния суб май е ала-бала но съраунда сякаш премахва заводското затихване.
https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... nt=5167553
Tired of the tinny stereo? Here’s a tweak recommended to me by @Maverick567. Use OBDEleven/VCDS to go into module 5F Infotainment - Long Coding - Byte 11 change the value to Hex 04 and then reset the stereo. Next go to the Media tab, click Setup then Sound and tick the 2 new boxes, Skoda Surround and Virtual Subwoofer. Makes quite a difference

Тук едно клипче след разрешаване на функцията с музика на Рапид
И клипче от процеса с VCDS и резултата
Виртуалния суб май е ала-бала но съраунда сякаш премахва заводското затихване.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Скоро активирах тази опция SKODA surround и не съм очарован. Имам чувство. че чувам само пищялката на задна лява врата.
Не съм сядал на другите места в купето зада проверя там как е. Отделно не работи на радио което в 80% от случайте слушам.
Не съм сядал на другите места в купето зада проверя там как е. Отделно не работи на радио което в 80% от случайте слушам.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Работи, но не са активни тикчетата за махане. Махат се и се слагат през Media.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
flatmo
Тук https://www.briskoda.net/forums/topic/5 ... sp-install още някой се е "борил" с проблема.
If I enabled '..internal_individual' I can turn on Skoda Surround which seems to give a full range signal to all 4 speakers.
With the the system set to "Sound_System_external_BOOSTER" the frequency response is ruler flat all the way up to 16kHz
-
julikatia
Да, и за това DSD звучи като МП3 на 64Khz. За Самсунг или нищо ... или няма какво друго. Ще се сменят говорителите това е ясно. И джантите - и това е ясноmaiden написа: 09.04.2023, 10:34:59 Аз съм ги сменял. Нищо сложно няма. В тубата гледаш 2-3 клипчета как се свалят корите и това е.
Говорителите, които закупих бяха Harman Kardon от ebay.de. Реално Samsung. С ляти шасита, а не ламаринени. И точно за модела.