Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- dj_nako
- Гараж: Octavia 5E 2020 1.5 G-Tec CNG DSG Vision
- Обратна връзка:
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Колеги, имам Октавия 3 Комби.
Искам да сложа зимни 205/55/16 РънФлат.
Моля за мнение от колеги които са слагали този размер на такава или подобна кола!
Проблем ли е рънфлата при зимни гуми с борд 55?
Имал съм 225/40/18 летни на Форд и нямах проблеми с тегло, вървеж и разход.
Искам да сложа зимни 205/55/16 РънФлат.
Моля за мнение от колеги които са слагали този размер на такава или подобна кола!
Проблем ли е рънфлата при зимни гуми с борд 55?
Имал съм 225/40/18 летни на Форд и нямах проблеми с тегло, вървеж и разход.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Мой приятел кара BMW първа серия с 205/55/16 РънФлат и зиме и лете. Оплаква се само от цената.
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
По обяд се разкарах до Своге в големия дъжд.. Много реки и вода в краищата на платното. Гумите Алпин 6 и то на 15ки се държаха изключително добре без никакви драми. С предишните зимни, а и дори летни среден клас не съм се чувствал толкова сигурно. Да не са най-тихите, но съм доволен как се карат. Дано и в снега са така.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
След слагането на зимните гуми се появи едно виене, като лагер но по-тихичко. Явно е свързано с гумите, въпроса е дали е притеснително? Някакви идеи?
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
От една определена страна ли се чува или отвсякъде? Ако е отвсякъде явно шарката така си вие. Ако е само от определена страна трябва да има причина
Бееееее.....
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
И при мен го има и то от години. Винаги като сменя летните със зимните.
От самите гуми си е. Моят майстор ми каза да си карам и да си свиркам. Пускам по-силничко музиката....
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Ами аз чувам отпред в ляво, но все пак съм най-близо до тая гума... Ще пътувам в четвъртък на дълго с други хора, та ще се ослушаме.
Гумите са мишелин алпин не знам кой номер, дот 3320, доста износени вече...
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
И аз съм имал проблем с “виене ” от Мишелин Алпин 5 и то в два различни автомобила
уж нямаше други проблеми освен въпросното виене.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
+1, само че с Алпин 4. Може би неправилно съхранение на гумите е имало по складовете. Съмняваме да е тенденция. Беше доста отдавна, преди около 7 години. Не съм задълбавал, но и гумите заминаха друг да им се радва.
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
Къде правят добър баланс на гуми в София? Примекс на Ботевградско?
Вече от близо месец звъня на Симо от Обеля, понеже ми е близо, но все ми отговаря със "Звънни след 2 седмици". След няколко седмици като звънна, чувам същото изречение. Като му предложа направо да запишем час, за да не се налага да му звъня отново и пак да ме отреже, той направо отказва записване на час. Явно този сезон няма да му тествам услугите.
Вече от близо месец звъня на Симо от Обеля, понеже ми е близо, но все ми отговаря със "Звънни след 2 седмици". След няколко седмици като звънна, чувам същото изречение. Като му предложа направо да запишем час, за да не се налага да му звъня отново и пак да ме отреже, той направо отказва записване на час. Явно този сезон няма да му тествам услугите.
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Аз им ползвах услугите по служебна линия в продължение на 5 години. Не бях доволен! Общо взето, като всяка голяма гумаджийница, набляга се на количеството, а не на качеството. Това поне за стандартната им услуга. Мисля, че там имаха и ВИП баланс на по-модерни Hunter машини, където би трябвало да се случват нещата, но не съм ги ползвал.
- Aelyon
- Гараж: Superb 2 2013 LB 2.0 170
Аз ходя при едни форумни пичове, на Симеоновско шосе. Имат тема тука във форумаpdimanov написа: 01.12.2022, 11:01:24 Къде правят добър баланс на гуми в София? Примекс на Ботевградско?
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
И аз съм доволен от там. Пролетта сменях гумите на Хан Богров, но за пръв път ме разочароваха. И след 2 седмици минах на Симеоновско, момчето ми балансира гумите перфектно.
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
Сега им звъннах и ми казаха, че вмомента няма хора при тях. Паля колата и после ще върна обратна връзка за баланса.
След преглед в търсачката, намерих въпросната тяхна тема. Споделям я за улеснение на другите - Сервиз за гуми Аутомотив.
След преглед в търсачката, намерих въпросната тяхна тема. Споделям я за улеснение на другите - Сервиз за гуми Аутомотив.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Принципно и на мен Симо ми беше много удобен, а и бях доволен като 2 пъти 2020г съм карал Меганя там, но после пък 2 поредни сезона е така ме "режеше" като теб и реших, че явно си има достатъчно много постоянни клиенти
Ползвам услугите последните 4 сезона на Петър и Жоро, които са бивши кадри от ВИП-а на ДИАНА. Нито съм имал проблем с надрани джанти, нито с баланс, нито нещо по колата да е бастисано "без да искат". Пипат много внимателно и запазвам час без никакви ядове по телефона като дори веднъж ме вмъкна в графика от "днес за вчера".
Хубаво впечатление ми направи това, че втория път като исках да си сменя гумите при него - звъня и тръгвам да му обяснявам аджеба кой съм и за какво го притеснявам, при което той ме прекъсва и ми казва "здравей, няма нужда да се представяш, имам те записан в телефона..."
Не ми се беше случвало досега, майстор или гумаджия след първото посещение да ме "знаят" кой съм