Съвет за покупка на Кодиак 4х4
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Rosti80
Тя е върната при представителя в Швейцария и е взет нов автомобил и от там насам. Сега Излезе една сякаш добра обява, ама е с ръчни скорости.
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=pro8x1
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=pro8x1
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Rosti80, Имай предвид за тази последната, че след намесата на тунерите, понятието "гаранционна" е лееееееко условно.
Странни хора - дават куфар пари за L&K оборудване и взимат най-малкия мотор. И после айде на тунинг.
Странни хора - дават куфар пари за L&K оборудване и взимат най-малкия мотор. И после айде на тунинг.
Бееееее.....
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Това нищо не означава. И ти можеш да си "продадеш" на еуратек извънгаранционният автомобил и да вземеш нов. Стига да те устройва цената.Rosti80 написа: 26.09.2022, 18:27:19 Тя е върната при представителя в Швейцария и е взет нов автомобил и от там насам.
И да се върнем на изречение от обявата:
Щом е така и сам си проверил, че преди 30к км е обслужван - значи сега не е."Джипа е воден до последно и е обслужван само и единствено в Шкода"
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
А аз се чудя защо при това оборудване въобще го има тоя двигател. Би трябвало да са с най-големите двигатели. Не знам, може и да бъркам нещо.
Иначе по темата: първата обява по ми допада, макар че не съм привърженик на автомата. Късмет!
-
Rosti80
Ами да, който го вземе, може би аз, ще си сменя всичко. То сега му се пада за маслата, иначе още сега ще сменя ангренажа и водната помпа и ако има още нещо
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
На запад често се поръчват такива коли - най-малкия мотор и високо оборудване. Просто пестят от мотора, а не от оборудването. Логиката е че пъформанса на големия мотор не може да се ползва при спазване на ограниченията. И дилърите им ги пробутват. Вече и у нас имам наблюдение за така конфигурирани коли. Хората са потребители.donci написа: 26.09.2022, 18:49:22 А аз се чудя защо при това оборудване въобще го има тоя двигател. Би трябвало да са с най-големите двигатели. Не знам, може и да бъркам нещо.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Логиката я виждаме. Кола на 50 хиляди първо на чип тунинг и после в мобилето. Човека очевидно е хепи от логичния си избор да заложи на екстри, вместо на динамика ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Другото, което ме озадачава е защо купуват СЮВ, натъпкват го с екстри и пестят пари с предно предаване.
Rosti80, Огледа ли другите вагини? Гледам че има няколко Сеат Терако, и доста Тигуани. То са същите коли като платформа, само интериора и екстериора са различни, но доста сходни.
Например тоя:
https://m.mobile.bg/details/21646723656532388
На сходни пари е, с по-малко екстри, но пък с големия мотор, автоматик, 4х4 и най важното на никакви километри и с история и още доста гаранция във България. Т.е. всичко важно си има ... според мен. Щото това са 120х км разлика с оня Кодиак, което не може да се компенсира от никакви екстри... И нямаш почти никакви последващи разходи, за разлика от оня Кодиак, които трябва да влиза веднага на обслужване, това се качваш и почваш да караш.
Не го препоръчвам, просто си лафим.
Другото, което ме озадачава е защо купуват СЮВ, натъпкват го с екстри и пестят пари с предно предаване.
Rosti80, Огледа ли другите вагини? Гледам че има няколко Сеат Терако, и доста Тигуани. То са същите коли като платформа, само интериора и екстериора са различни, но доста сходни.
Например тоя:
https://m.mobile.bg/details/21646723656532388
На сходни пари е, с по-малко екстри, но пък с големия мотор, автоматик, 4х4 и най важното на никакви километри и с история и още доста гаранция във България. Т.е. всичко важно си има ... според мен. Щото това са 120х км разлика с оня Кодиак, което не може да се компенсира от никакви екстри... И нямаш почти никакви последващи разходи, за разлика от оня Кодиак, които трябва да влиза веднага на обслужване, това се качваш и почваш да караш.
Не го препоръчвам, просто си лафим.
Бееееее.....
-
Rosti80
Да, някъде бях чул за този модел, погледнах го преди, ама малко сеат като чуя не ми вдъхва доверие. Може и да бъркам, гледам, че е просвета е по висок от на кодиака. За тигуана има страшно много обяви, но е тесен, на задните места също е тясно. Освен кодиака, другият ми избор беше Киа Соренто 2018-2019
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Rosti80, Сеат Терако, Шкода Кодиак и ФВ Тигуан се правят на една и съща база. Мотори, кутия, окачване, оборудване са едни и същи.
Разликата е основно в дизайна отвън и отвътре. Въпрос на вкус.
Терако и Кодиак са почти идентични като размери, Тигуана във версия Allspace е също като тях.
А Тигуана има и "къса база", който е най-разпространен, затова ти изглежда по-малък.
Разликата е основно в дизайна отвън и отвътре. Въпрос на вкус.
Терако и Кодиак са почти идентични като размери, Тигуана във версия Allspace е също като тях.
А Тигуана има и "къса база", който е най-разпространен, затова ти изглежда по-малък.
Бееееее.....
-
Rosti80
Да, никога не съм заглеждал, имам приятели с тигуани и са малки 
-
5rar
Allspace е аналогичен на Kodiaq и +1 за насоката на Цецо75 към автомобил с оставаща гаранция.
-
Rosti80
Няма спор, но много гаден цвят 
-
5rar
Цвят кола не кара, чак много не е, но...
Идеята е да търсиш нещо на тази платформа с гаранция.
Идеята е да търсиш нещо на тази платформа с гаранция.
-
Rosti80
Сега ходих да гледам ТЕРАКО, много е готина, според мен в предница е доста красива, вътре е доста добре, но вратата на пасажера, трябва с преклякане да влизаш, малко кофти. Иначе според мен тя е най красива. Карах и в дас ауто, тигуан дълга база, на 95000 за 67к, уж гаранция има. Но спирачките стържат, преминаването от скорост в скорост има голямо мислене, нещо много кофти и возията не е кой знае какво. Засега от возия Кодиака е най добре, ще гледам утре да ходя до София да видя и покарам и Сеата, че тукашния нямало да го има 2 дена.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ами според мен не би трябвало да има никаква разлика във возията на Кодиак, Терако и Тигуан при еднакви други условия. Те споделят една и съща платформа под купето, както и мотор и кутия.
По-скоро не са били в еднакво техническо състояние или са били с различно ниво на оборудване.
По-скоро не са били в еднакво техническо състояние или са били с различно ниво на оборудване.
Бееееее.....