Шкода Карок 1.5 TSI, 150 к.с., 6м, ACT, Business

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

Пожелавам на всеки да види такава поредица от цифри:

Изображение

Изображение
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Мнение от tahumbata »

Хах, преди точно три години взех моя Карок от ЕТ. От шоурума до нас беше навъртял 10км (освен фабричните 5+1 за тестово каране):

Изображение

Сега след тези три години съм все така изключително доволен от Карока, единствено ми се щеше от ЕТ да не претупват разни детайли, ами да им обръщат внимание. И дано им вдигнат малко заплатите - на някои от тях хич не им се ходи на работа - никаква мотивация явно.
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

Днес най-накрая ми остана малко време да сложа някои уплътнения, които според мен ще намалят натрупването на прах, мръсотия и боклуци в пространството под капака на двигателя и в долната задна част на задните врати. Предварително се извинявам за лошите снимки:

Преди:
Изображение
В маркираната с червен цвят зона се вижда къде производителят си е спестил полагането на уплътнение.

След:
Изображение

Страничните части на предния капак.
Преди:
Изображение

След:
Изображение
Тук забравих да снимам точната страница, затова "преди" е в лявата част, а "след" е в дясната.

И един проблем, за който бях писал в предишна публикация в темата:
Преди:

ИзображениеИзображение

След:

ИзображениеИзображение

Това е. Сега остава да видим каква ще бъде трайността на уплътнителите.
Време за работа - около 1 час. Необходими принадлежности - обезмаслител, мокри кърпички, ножица или макетен нож и... малко търпение. :)
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

blindbard,

Екстра работа си свършил. браво
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Мнение от tahumbata »

Супер е станало колега - поздравления! Пиши тук или на ЛС откъде си взел допълнителните уплътнения. За капака не мога да преценя, но задните врати при калниците определено се нуждаят от по-добро решение от заводското!
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

tahumbata, оттук е уплътнението за капапака на двигателя:
https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... f19cnCdSbo

Оттук е уплътнението за задните врати:
https://www.aliexpress.com/item/4000218 ... 1802DZsAr1

Има още доста алтернативи в Ali...
Взех по 2 метра от всяко уплътнение и ми останаха по около 50 см. Поръчах отново и от двата вида за резерва, защото не знам каква ще е трайността им.
Лепилото е добро, но при монтажа трябва да се притисне добре, за да се изкара въздуха. Повърхността трябва да е почистена. По възможност след монтажа уплътнените детайли да не се отварят поне 24 ч. и да не се мият 3-4 дни.
Капакът на двигателя и задните врати се затвориха без проблем, т.е. уплътнението не пречи.
Съветът ми е при монтажа на задните врати да се уплътни цялата извита част към арката на калника. Същевременно да се внимава да не се покрият дренажните отвори в долната хоризонтална част.
Димитър

Шкода Новак

Мнение от Димитър »

Здравейте на всички,

Скоро и аз ще се присъединя към семейството на Шкода и сега правя последни проучвания за модел. Накратко трябва да избера между Карок или Камик, ръчка или DSG и двата 150 кс бензин. Общо избора ми е измежду тези четири варианта. Ако някой има опит за разликите в разхода на бензин, разходи, поддръжка, консумативи, комфорт, динамика, плюсове и минуси, моля да ги сподели. Ще ми бъде много полезен при избора ми на опция.
5rar

Škoda Фен²

Мнение от 5rar »

Димитър написа: 11.06.2022, 21:49:22 Общо избора ми е измежду тези четири варианта.
Изборът ти е лесен: Карок с DSG.
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

Между двете аз бих заложил на Карок. Едва ли има разлика в разхода и разходите за поддръжка. Комфортът в по-големия автомобил е по-добър. Динамиката ще е сходна.
Ако те мързи да сменяш скорости , вземаш DSG.
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

Димитър, мисля, че няма колега във Форума, който да е ползвал достатъчно време двата модела, за да направи търсеното от Вас сравнение. По-скоро прочетете отделните теми за Карок и Камик, за да прецените кое отговаря на очакванията, желанията и възможностите Ви. И двата модела имат +/- и е препоръчително по възможност да се направи тест драйв.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

Има разлика в разхода и е нормално да има , все пак Камик е 1 клас надолу в размерите и челната площ. Информативно как вървят усреднени числата на разхода може да се провери в https://www.spritmonitor.de/en/ . Ако се търси обем е ясно че по-големият автомобил ще е по-добрият избор в случая.
Димитър

Шкода Новак

Мнение от Димитър »

Да здравейте, благодаря за мненията. Определено чета с интерес страниците за Карок и Камик 150 кс бензин и по мое мнение като цяло се откроява разлика в разхода от 1-1,5/100км ( като изключим случайните и субективни фактори /, което е логично на фона на разликата в теглата и габаритите.
И аз клоня към Карок ръчка или DSG, но бюджета ми шепне Камик... Да, тест драйв и за двата е задължителен и там комфорта, динамиката, ергономията и багажния отсег ще си кажат думата. И ред други дреболии предполагам.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Карок ръчна кутия.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

С място и мотор не бих правил компромис. Нищо, че аз лични избрах Фабия [smilie=sarcastic.gif] Но ако имах подобна дилема, предизвикана от бюджетен дефицит, то винаги бих се отказал от безмислени екстри, за сметка на място и мощност. За мен DSG е безмислена екстра [smilie=beee.gif] Взимам Карок с ръчка и без много глупости в него и така [smilie=pardon.gif]
georgisirakov

Шкода Новак

Мнение от georgisirakov »

Като гледам разликата е около 0.7 л средно извадката е приблизително добра, но това си зависи много от карането, при един ще е 0.2 л при друг ще е 2 л.
https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2
https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2
Аз не бих гледал толкова разхода като критерии за избора, все пак ако взимаш нова кола и 1 л ти е проблема значи нямаш пари за нова кола.
Най-важното в случая е разлиакта в пространството, което е значимо и по-важно от автоматик като екстра.
DSG е 2рата по значимост/важност екстра след климатик измислена по колите според мен и с каруци са стигали от точка А до точка B едно време. Всичко друго е измислено за удобство и пестене на време. Като сложа на кантар кое ползвам най-много и ти носи най-голяма полза/удоволствие определено след климатика е DSG, дали ще е в града или извън или ще си на задръстване на Хемус/Тракия ползва се постоянно и е много притно.
Разбира се има и обратното мнение за феновете на ръчната скоростна кутия, където има фенове, които си я харесват, но повечето или не са опитвали автоматик или са на мнението, че той автоматика горял повече, аз с ръчката си регулирам по-добре скоростите, което въобще не е вярно, но хората са си свикнали (аргументи от типа аз си избирам на коя скорост да слизам по нанадолнище, което и автоматика го има или изключвам си от скорост да спестя гориво, което връщност не е вярно).

Подчертавам, че не изкючвам феновете на Ръчната скоростна кутия, на които тя си им носи удоволствие и не харесват Автоматик. Казвам си моето лично мнение от опит карал по равно ръчна и автоматична скоростна кутия около 7 години 2те, а и повечето ми приятели изразяват такова мнение минали на автоматик, но повечето са като баща ми, който не харесва автоматик защото си е свикнал с ръчна и не му е удобен автоматика.

Ако критерия е пари аз бих се отказал от DSG (по-скоро от друга екстра бих се отказал, но предвид поставения въпрос мястото е по-значимо).
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”