KESSY - принцип на работа
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
М-даааа :(
Ами то тогава положението е много зле.
Ако и имобилайзерите, които се слагат допълнително с другите аларми са така (без периодично след запалването да проверяват дали RF tag-ът, чрез който са деактивирани, все още е там), то тогава нищо не може да спре по-сериозните бандити да си откарат колата на собствен ход.
(Абстрахирам се от разни други техники като скрити ключета или комбинации от натискане на бутони, чрез които да се отключва имобилайзера, понеже това би било побъркващо, ако трябва човек да го прави при всяко палене).
Ами то тогава положението е много зле.
Ако и имобилайзерите, които се слагат допълнително с другите аларми са така (без периодично след запалването да проверяват дали RF tag-ът, чрез който са деактивирани, все още е там), то тогава нищо не може да спре по-сериозните бандити да си откарат колата на собствен ход.
(Абстрахирам се от разни други техники като скрити ключета или комбинации от натискане на бутони, чрез които да се отключва имобилайзера, понеже това би било побъркващо, ако трябва човек да го прави при всяко палене).
Последно промяна от smoke на 15.01.2022, 22:43:43, променено общо 1 път.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @smoke - При "Pandora" имобилайзера се проверява през някакви Минути. Слизаш от Автомобил с Работещ Двигател и се отдалечаваш с ключа и след няколко Минути Автомобила започва да пищи, да се надяваме и да спира Двигателя (трябва да се чете/тества).
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- Migel
- Гараж: Skoda Octavia IV 1.5 TSI Edition
Друга опция е деактивирането на безключовото(без дистационно) отключване и заключване.
Има два начина да се направи това:
- трайно- от дисплея на колата;
- временно ( до следващото заключване)-затваря се вратата, натиска се бутона на дистанционното за заключване и веднага след това (1- 2 секунди) се докосва вдлъбнатината от външната страна на дръжката. След няколко секунди колата не може да се отваря с докосване на вътрешната страна на дръжката, а само с бутона за отключване на дистанционното. След като се отключи с дистанционното и следващото заключване се направи само с докосване- отключването също е само с докосване
Има два начина да се направи това:
- трайно- от дисплея на колата;
- временно ( до следващото заключване)-затваря се вратата, натиска се бутона на дистанционното за заключване и веднага след това (1- 2 секунди) се докосва вдлъбнатината от външната страна на дръжката. След няколко секунди колата не може да се отваря с докосване на вътрешната страна на дръжката, а само с бутона за отключване на дистанционното. След като се отключи с дистанционното и следващото заключване се направи само с докосване- отключването също е само с докосване
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Safety first.
Представяш ли си както си караш и изведнъж колата гасне?
Затова и колата се отключва “по-лесно” отколкото заключва - да не остане някой заключен вътре.
Защо на половината коли(аз на тойотата сменях и други марки бяха засегноти) със сервизни акции сменяха еърбеците? Не беше проблема, че няма да се отвори при удър, а да не вземе да се отвори докато си караш.
Та така, ако нещо ти се струва функционално недомислено има голяма вероятност причината да е safety.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Това е ясно. Има си начин, два-три сигнала. Предупреждение и бавно намаляване. Както с адаптивния темпомат като пуснеш волана. Има начин.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Колата няма как да знае дали ключа е вътре, но няма батерия, настъпал си го с обувката, полял си го с вода или е останал извън колата по каква да е причина. Няма никаква логика да ти гаси колата ако не засича ключ вътре. С тази функция никога не са целяли anti-theft, а е направена чисто и просто за удобство.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Eager
- Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI
В заключение на тази сага искам да кажа, че картинката се промени на следващия ден на "заключено", и точно така си намерих и колата. Аз не съм ходил втори път, тя е в подземния паркинг. Или комшията има таен ключ, или не им хвърля интернета до мазето. Кое ли е от двете.
Урокът е, че друг път няма да се стряскам.

- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Отиваш на някой от другите статистики и гледаш в горната част на приложението кога последно е било обновено. Имат си някакъв интервал през който колата предава към кораба майка. Не е on demand. При мен ми се стори, че това е на 30 минути.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Иронията е, че са постигнали и двете. Просто и удобно е основно за theft-a.peyopetrishki написа: 16.01.2022, 14:56:42 С тази функция никога не са целяли anti-theft, а е направена чисто и просто за удобство.
Лично за мен това е пълна глупост. А още по глупавото е, че нямах опция да откажа тая глупост (kessy) при конфигурирането.
Същото е и с постоянната връзка с кораба майка. Много е дразнещо, че не можеш да им откажеш тия неща.
Бееееее.....
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Мичев -
Това ако струва повече от 2 Лева е гавра. Мале, мале..
До @Цецо75 - "Kessy"-то е мега удобство. Ключа си отлежава някъде в чантичката за през рамо и не съм го докосвал с Месеци. ТИ си много ретро
![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
КаквоМичев написа: 17.01.2022, 10:34:53 Имат си някакъв интервал през който колата предава към кораба майка. Не е on demand. При мен ми се стори, че това е на 30 минути.
До @Цецо75 - "Kessy"-то е мега удобство. Ключа си отлежава някъде в чантичката за през рамо и не съм го докосвал с Месеци. ТИ си много ретро
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Мисля, че ако не се съгласиш да ти активират "безплатните" опции Remote Access и Care Connect, няма да има връзка с кораба-майка. Доколкото знам, комуникацията се извършва през GSM-мрежата, за което в колата има вградена nano-SIM карта. Тя обаче трябва да има платен абонамент към мобилен оператор. Когато идва колата като нова и е с активирана "безплатната" опция Remote Access, картата е активирана за 1 година към някакъв европейски оператор и е заредена с някакъв малък лимит на данни-трафик. След изчерпването му започват да ти искат плащандо за трафик. Затова си мисля, че ако човек е отказал тази "безплатна" опция, няма да има активирана комуникация.Цецо75 написа: 17.01.2022, 10:44:25 Същото е и с постоянната връзка с кораба майка. Много е дразнещо, че не можеш да им откажеш тия неща.
Обаче даже да и питаш в Еуратек за това, едва ли там ще има някой, който да знае и да е наясно, за да отговори кога и как става въпросната комуникация и каква информация изпраща. Това е като телеметрията на новите Windows, където можеш да я ограничиш донякъде, но не може да я спреш, освен ако не се отвържеш завинаги от Интернет.
Последно промяна от smoke на 17.01.2022, 11:09:27, променено общо 1 път.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
А те тези опции при теб неактивни ли са? Защото при мен при поръчката ми директно натикаха Remote Access без изобщо да ме питат. Считат, че щом било безплатно за първата година, че няма как да не искам да го взема :)
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Е така де. Ама аз съм си говедо и директно казах, че не им ги ща тия свързаности ... казаха, че така си върви колата от Чехия, да си взимам вибратора - иначе чехли.
Дали съм го бил активирал или не, има значение дали ще ми излизат глупостите на апликацията. А колата ще си говори с кораба майка така или иначе.
Дали съм го бил активирал или не, има значение дали ще ми излизат глупостите на апликацията. А колата ще си говори с кораба майка така или иначе.
Бееееее.....
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Кessy е същото като windows
. За лични автомобили от гледна точка на сигурноста и ако знаеш как работи, трява да си доста див че да го ползваш . Иначе за служебни е топ
.