Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Колеги, моля за мнение преди да я закарам в ЕТ.
Светна ми чек лампата на таблото.
След 2 дни изгасна. Викам нещо временно.
След седмица, обаче, пак светна.
Ето това излиза като грешка.
Най-вероятно има проблем с ламбдата. Преди обаче да карам колата в ЕТ, на Ваше място аз първо бих огледал кабела и куплунга на сензора дали не са се компрометирали от времето и експлоатацията (корозирали, оголени или прекъснати). Ако грешката става отвреме-навреме, това по-скоро говори за куплунг или дефектирал сензор. Има си и начин да се измери сензора дали дава сигнал в допустимите граници на очаквания волтаж 1-900 mV (защото код P2237 показва точно това - че не е в допустимата норма), но според мен това не е за всеки, тъй като сигналът от сензора не е константен, та да се измери лесно с мултицет:
Мерси!
Лампата светна веднъж. После изгасна сама. След това като съм проверявал показва същата грешка, но на статус пише пендинг. Днес отново светна и статусът беше Confirmed.
Ще погледна буксата все пак.
Някой да знае цена на тази ламбда? Смяната като гледам е за 5 минути. Нали говорим за тази, която се намира под капака, в задната част, зад кората?