Днес беше първото пътуване на камиончето извън града. Ходихме до динозаврите, в Пазарджик, по препоръка на
@Rangel. Нарочно минах по стария път, вместо по магистралата, но то се оказа почти едно и също - пътят е много хубав, прав и двете ленти са като четири. Пасатко вози много приятно, на отиване на спорт, на връщане на нормал (както го карам в 99% от времето). Вътре е тихичко, двойните стъкла обират всичко. Смесен разход 7.5, като съм карал 110-130. Все още не мога да си наглася седалката.... или ми е близо на краката или ми е далече на ръцете... може би заради тоя кръст не мога да се наместя хубаво.
До тук с хубавата част. Сега да се върнем към дизела. Супер много отива тоя мотор на колата, ако беше 6-так на тия коне щеше да е още по-хубаво, но като направя ревото ще заспи. Обаче!!! След смяната на датчика, в сервиза са пуснали сервизна регенерация. 30км след като я взех забелязах че пак стои на 1к оборота на светофарите и я покарах 10км да направи регенерация отново, помислих че е нормално. Занулих си обаче километрите за да си я следя. Днес, 90км по-късно пак почна регенерация, като тия километри са до Пазарджик и обратно
![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
. Даже може да си въобрязявам, но по пътя направи регенерация. Прибрах се в Пловдив, повсисях на паркинга на Баумакс, на загасена кола без контакт (климатика не е работил), прибрах се в къщи и като влезнах в гаража перката пак излиташе... Закачих кабела и о изненада. Последна регенерация тъкмо на влизане в гаража и НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ПАК ГРЕШКА НА ТЪПИЯ СЕНЗОР!!!!
Сега имам въпрос, ако някой може да отгвори ще съм благодарен. Има два показателя:
Time since last regenration и Kilometres since last regeneration. Тези неща показват две различни събития явно, защото при мен винаги има разминаване и искам да разбера какво точно показват. Сега например имах време от последна регенерация 2000 секунди, което е около 35 мин, колкото да се кача до вкъщи да оставя багажа, да хапна сладолед и да слезна с лаптопа. Обаче пише 14000м/14км от последната регенрация, това да не би да означава, че тогава е започнала?
Понеделник ще звъня на дилъра. Афектирал съм се малко...
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.