300
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни и летни гуми)
Dieselgate Team member
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
А това от какво?От борда, по твърд ли е? Моите контита са яко балони, доста "излизат" от джантата, а тя си е оригинална.
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
И аз мога да споделя мнение за CPC6 - 245/45/18.
Прекалено шумни са за Шкода!!! Според мен са и дооста твърди и за ежедневно шофиране по софийските дупки не са много ОК. Всяка дупка, кръпка, фуга и неравност се пранася в купето. На предната ми Е-класа квито и гуми да и сложех ми беше все тая. Нито друсаше, нито се чуваха
И аз обмислям варианта с OLX докато са пресни. Джон от https://www.tyrereviews.com/ ще се окаже прав, че CPC6 е по-спортна гума и няма общо с PC5. Мисля да поръчвам Primacy, както си бях наумил преди да ме убедят във всяка една авторитетна верига за гуми в София, че CPC6 е гумата 
Прекалено шумни са за Шкода!!! Според мен са и дооста твърди и за ежедневно шофиране по софийските дупки не са много ОК. Всяка дупка, кръпка, фуга и неравност се пранася в купето. На предната ми Е-класа квито и гуми да и сложех ми беше все тая. Нито друсаше, нито се чуваха
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Не са шумни CPC6, грешни са очакванията. Каквито и гуми да сложиш, няма да се приближиш до Е класата в това отношение. Някой марки не случайно са с етикет премиум. Никакви гуми не могат да го компенсират. И с Primacy ефекта ако го има ще е плацебо.tihich написа: 22.04.2021, 09:36:31 На предната ми Е-класа квито и гуми да и сложех ми беше все тая. Нито друсаше, нито се чуваха
Бееееее.....
-
edinichensluchai
- Гараж: 2018 Skoda Superb 3 L&K 2.0 TDI 150 hp 7DSG
И аз миналата седмица сложих СРС 6 понеже балонирах старите SportContact 5 и мога да потвърдя,че новите гуми са много по-шумни и много по-твърди от старите. И никаква разлика няма в асфалта да кажем, че нашият е гаден и нещо прави - на австрийски и немски магистрали, пак шуми много - направо на едно място спрях да ги огледам дали нещо не се е забило в тях......
Шума ме дразни много, но пък аз харесвам по-твърди гуми така, че ще си ги карам. И все пак май трябваше да взема Гуудиър Асиметрик 5.
Допълнение: Иначе като поведение на пътя съм доволен. И на сухо и на мокро се държат много добре, - както казах обичам твърдата гума която ми дава усещане за по-директен контрол върху автомобила, така, че по отношение на качеството им нямам забележки. Лично аз ги купих просто заради това, че съм облъчен от маркетинга и все си карам Континентал за лятна гума.
Последно промяна от edinichensluchai на 22.04.2021, 10:49:52, променено общо 1 път.
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Колеги, нека да бъдем обективни в преценките си. При всяко ревю в интернет може да се намери информация за шум/комфорт при въпросните CPC6. Вероятно има разлика между 205/55/16 и 245/45/18 в поведението/шума/кофмрота на гумата. Определям се като човек карал доооста коли от всякакъв клас и мога да преценя, че тези гуми са твърди и шумни. Лошото е, че това го разбираш СЛЕД като си ги купил и монтирал на колата...
За жалост просто бях подведен от абсоютно всичките големи търговци в бранша, че това е 'моята' гума.
@edinichensluchai, Смятай щом ги усещаш по-шуми и твърди от SportContacta...Затвърждам си мнението за тях.
@edinichensluchai, Смятай щом ги усещаш по-шуми и твърди от SportContacta...Затвърждам си мнението за тях.
- Taratajki
Абе, колегата дето е карал Е класа, да се е подвел и да е заблуден, ОК. Ама аз съм си със същата кола
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Ами аз много пъти обръщах внимание да се гледа етикета на гумата преди да се купи, както и да се четат ревюта/мнения от хора, каращи точно тази гума и размер. Като видя 72dB на етикета и ми е ясно, че дори по-шумна ще е. Тия контита по спомен са със 72dB по етикетите.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Няма за какво да съжаляваш и GY e шумен
- Taratajki
CPC6 е 71 dB по етикет, а Michellin Energy saver са 70 dB. Та, тоя 1 dB трябва да е доста мощен
Зимните са ми Goodyear UG9 и уж са 68 dB, бучат та се не траят
-
sdaskalov86
- Гараж: VW PASSAT B9 2.0 TDI
Ex. Superb III, 2.0 TDI, 6DSG, ~180 HP, ~400 Nm, ReceChip - Обратна връзка:
Без да съм карал Континентал никога, е вярно, че навсякъде ги пишат, че са шумни. Но от своя страна дават най-доброто сцепление с асфалта. На предкнта кола от куче марка летни гуми 16-ки, минах на Мишелин Primacy 4 - мога да кажа само суперлативи и нищо друго по темата. Изключително безшумна гума с много добро сцепление на сухо и мокро - колата направо стана друга. Поради тази причина и след много четене на ревюво, Конти-то го бях изключил от сметките (заради шума), като се колебаех между Goodyear, Fulda (поради пристрастия, че съм със зимни такива) и Pirelli (поради факта, че са най-безшумни и правят все още гуми за Ф1). Без да подценявам другите марки и модели разбира се, се сдобих с Pirelli PZ4 245/45/18 за Супърб 3 и нямам търпение да се оправи времето, за да сложа да ги тествам. Този модел на пирели спечели първо място на теста на Auto Bild Sports Car Tyre Test (245/45 R18) през 2019 г. Отзиви от него - ще има скоро.
-
CreativeX42
hankook k125 ventus prime 3 205/55 r16 91h на Октавия 1 1.8т 4х4
Ревютата на суха настилка ме накараха да я взема.
За три седмици каране начални впечатления - На сухо спирането е като висок клас гума, за сцепление не мога да дам мнения, първо е 4х4 второ не съм свикнал все още да карам толкова висока кола на ръба на сцеплението . Преди имах едно ниско Volvo v40 с 196/50 15 и бях му хванал цаката по дефилетата, до къде са му възможностите. Тази накланя прекалено много.
На вода бих го казал така, не е зле, но не може да даде тази увереност като Vredenstein Sport Track 5. Не е за хора, които обичат генерално да карат бързо на вода. Аз не обичам да карам бързо на вода така, че не ме бърка.
Аз си взех такива с борд. Ако пътя е без неравности е много приятно и директно усещането на пътя спрямо зимните. Ако имам дупки или фуги е отвратително.
Какво ви е мнението за китайчета? Много мои приятели взеха да си ги купуват, колкото и да се опитвам да им обесня, че е тъпо да се спестява от гуми.
Ревютата на суха настилка ме накараха да я взема.
За три седмици каране начални впечатления - На сухо спирането е като висок клас гума, за сцепление не мога да дам мнения, първо е 4х4 второ не съм свикнал все още да карам толкова висока кола на ръба на сцеплението . Преди имах едно ниско Volvo v40 с 196/50 15 и бях му хванал цаката по дефилетата, до къде са му възможностите. Тази накланя прекалено много.
На вода бих го казал така, не е зле, но не може да даде тази увереност като Vredenstein Sport Track 5. Не е за хора, които обичат генерално да карат бързо на вода. Аз не обичам да карам бързо на вода така, че не ме бърка.
Аз си взех такива с борд. Ако пътя е без неравности е много приятно и директно усещането на пътя спрямо зимните. Ако имам дупки или фуги е отвратително.
Какво ви е мнението за китайчета? Много мои приятели взеха да си ги купуват, колкото и да се опитвам да им обесня, че е тъпо да се спестява от гуми.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @CreativeX42 -
Според мен - мнооого зависи от уменията на Шофьора. Това е много по-важно, от колкото да се вземе премиум гума и някой да си помисли, че спира за, примерно, двойно по-късо разстояние.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- Taratajki
Не е нужно да е двойно, понякога един метър прави разликата
-
edinichensluchai
- Гараж: 2018 Skoda Superb 3 L&K 2.0 TDI 150 hp 7DSG
Явно всички са еднакви тогава. Може да е свързано и с шарките по някакъв начин, знам ли.
При мен звука е все едно съм стъпил на осевата линия и карам по боята. Забелязах също, че звука се усилва при странично натоварване ( в завой на магистрала например). Когато волана е прав са по-тихи.
Каквито такива де - според мен разликите между високият клас гуми ( Мишелин, Конти, Гуудиър, пирели) не са нещо фрапантни и всяка е малко по-добра в едно и малко по-зле в друго, ама като цяло за нормално каране са си перфектни. А и с каквито и да си гуми, ако не знаеш какво правиш на пътя - Господ да ти е на помощ....