Предстояща покупка на Октавия Скаут - Къде да я проверя?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Soundinadarkroom

Шкода Новак

Мнение от Soundinadarkroom »

Понеделник влиза в Трансексперт и ще го видим, благодаря. [smilie=hunter.gif]
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

Soundinadarkroom написа: 07.04.2021, 16:01:06 Има поклащане отзад при преминаване през неравности, сякаш се засуква малко и се поклаща настрани, от какво би могло да е, някой дали има идея?
Тампони на задния мост.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Тампони на късите напречни носачи.-долни. Ако за двойка става въпрос.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

Soundinadarkroom, Да ти е честита колицата.Лека полека ще я стегнеш.Ако ти е на около 250 к км.или имаш съмнения за върнати километри бих те посъветвал да си смениш и ремъка на маслена помпа(него от ЕТ можеш да си го купиш) и семерингата на колянов вал.Относно маслото за двигателя и аз бих те посъветвал да сложиш Равенол-а(харесва си го колата).А маслата за двойното и трансмисията оригиналните от ЕТ.
Dieselgate Team member
Аватар
Soundinadarkroom

Шкода Новак

zar написа: 08.04.2021, 15:01:47 Soundinadarkroom, Да ти е честита колицата.Лека полека ще я стегнеш.Ако ти е на около 250 к км.или имаш съмнения за върнати километри бих те посъветвал да си смениш и ремъка на маслена помпа(него от ЕТ можеш да си го купиш) и семерингата на колянов вал.Относно маслото за двигателя и аз бих те посъветвал да сложиш Равенол-а(харесва си го колата).А маслата за двойното и трансмисията оригиналните от ЕТ.
Благодаря колега, днес бях в Трансексперт и ми обясниха, че този двигател няма ремък на маслената помпа. Също, според информацията получена там и цялостния преглед, напълно ме увериха, че километрите може и да са реални. Та ще го видим, предстои обслужване другата седмица, но Скаутчето много ме радва и нямам търпение да се "юрна" из България със семейството, ако условията позволяват.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Мнение от zar »

Soundinadarkroom, Аз така и не разбрах с какъв двигател е колата ти.Дизел ли е бензин ли е?И ако е дизел CR или ПД е?Та тръгнах с презумцията ,че си дизел CR и затова те посъветвах за ремъка на маслена помпа.Скаутът не е лош ,ще я стегнеш и ще си я караш и ще те радва :)
Dieselgate Team member
Аватар
Soundinadarkroom

Шкода Новак

Здрасти, ПД е двигателят. Сега я засякох на капачка - 7.3 от пълно до пълно , градско, София, изкинати 100км. Странното е, че на компютъра дава 13/100 приблизително. Повече време му трябва или има някакъв проблем?
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Мнение от zar »

Soundinadarkroom написа: 09.04.2021, 18:31:06 Здрасти, ПД е двигателят
Е вече ми е ясно ;) Дава ти висок разход ,защото вероятно ти се е налагало да я караш студена и градско(силно се надявам това да е причината).Наблюдавай я!7.3/100 си е нормален разход за градски цикъл из София за тази кола.Аз лично вярвам повече на разхода "пълно-пълно" отколкото на борда ,не че и той не е точен ;)
Dieselgate Team member
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Soundinadarkroom написа: 09.04.2021, 18:31:06 Здрасти, ПД е двигателят. Сега я засякох на капачка - 7.3 от пълно до пълно , градско, София, изкинати 100км. Странното е, че на компютъра дава 13/100 приблизително. Повече време му трябва или има някакъв проблем?
Да не би да гледаш осреднения разход за "дългия" период? Нали знаеш, че на дисплея имаш две показания - едното е за конкретното каране и се нулира само, другото е с натрупване докато го нулираш ръчно. Сменят се с копчето отдолу на лостчето (на дисплея излизат като 1 и 2).

Не е нормално да дава такива разлики компютъра. Аз до кило разлика съм го хващал да ме лъже, ама твойто е прекалено много.

Иначе 7 разход градско си е супер, само дето тая кола не е правена за града ;)
Бееееее.....
Аватар
Soundinadarkroom

Шкода Новак

При мен 1, за което говориш, не се нулира сам, поне за момента. Но наистина има разлика между 1 и 2. 1 показва 12-13, а 2 показваше около 10.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

1 се нулира, когато колата е в покой за определено време... примерно 1 час, не помня точно.

2 се нулира, когато ти го нулираш или там след мноооого часове / км.

Значи пълниш до горе, нулираш 2 и на следващото пълнене сверяваш с 2. Би трябвало вече да си пасват колонката и борд компютъра. Но трябва да покараш поне 3/4 от резервоара, за да намалиш грешките от пълненето.

На 1 - идеята му е да ти дава информация за конкретното пътуване, на 2 - да си засичаш ти вече каквото решиш - на 1 резервоар, на 10 резервоара или на определени километри.
Бееееее.....
Аватар
Soundinadarkroom

Шкода Новак

При мен 1 не се нулира, ако не го нулирам сам. Иначе другото ще го пробвам.
nsavov90

Шкода Новак

Гараж: Octavia 2, DSG, 2.0 TDI-BMM

Мнение от nsavov90 »

Честито! Със здраве да си я караш!
1 би трябвало да се нулира на при поне два часа изгасен двигател. Можеш и ти сам да си го нулираш.
2 не се нулира само - единствено, когато ти го накараш.
Кода на двигателя BMM ли е?
На моята октавия ДСГ с BMM двигател съм забелязал, че като сипвам на Ромпетрол, разхода градско е около 7. А като зареждам на друга бензиностанция, повечето пъти е около 8. Използвам и добавка Xenum Nex 10. Винаги замервам пълно-пълно.
cuica

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia Scout 2.0 TDI

Мнение от cuica »

_v_ написа: 07.04.2021, 16:16:45
Soundinadarkroom написа: 07.04.2021, 16:01:06 Има поклащане отзад при преминаване през неравности, сякаш се засуква малко и се поклаща настрани, от какво би могло да е, някой дали има идея?
Пружини, амортисьори...
Моят и той е така , смених задните амортисьори и тампони на щангите , но пак се заклаща , мисля че се дължи на по - високите пружини
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”