Докарай го на някоя среща на Форума или поне пусни снимки да му се порадваме.
Историята на един "препекан" Superb III
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Коя по-точно бат Стефане?Ежегодната или тримесечната?
-
SmokeyandtheBandit
Ами еС-класата не е кола за мен. Страхотен автомобил за целевата си аудитория, но аз нито съм дорасъл за статуса които идва с такъв автомобил (не е само до парите), нито ще ми свърши работа. Багажника му е за хора дето носят максимум един сак с голф стикове, тва не е кола за тротинетки, камиончета, пояси и всичките диващини които трябва да пренасям. Супърба с този багажник нямам какво да го бие освен ван/някой голям СУВ, но това е нещо на което аз не се качвам да карам при никакви обсотятелства. А и няма как да допусна малките ми вандали на задна седалка на нещо като еС-класа - де що има копчета и контролери ще бъде унищожено. Щом за три месеца изтръгнаха щорите на задните стъкла и копчетата на климатроника отзад, не ми се мисли какво ще направят в този автомобил. Аз лукс не обичам - нито съм роден със сребърна лъжица, нито нищо. Добре си ми е в Шкодата, знам какво получавам от нея и не искам повече - да ме закара комфортно и сигурно до точка Б и това е.Rangel написа: 23.03.2021, 12:41:27 Предполагам имаш идея за цената на М5 Къмпетишън 2019г., срещу тези пари купуваш S Classa и всичкото, което каза се мултиплицира х2. Аз за това го попитах, чисто любопитство, не съм определил никъде какво е "удоволствие" за него, за това питам.
Понеже питате за мен какво е удоволствие от карането - това за мен е след като съм си карал колата да слезна от нея с усещането, че съм бил на физ. зарядка и на другият ден да имам мускулна треска.Да си на ръба под натиска на центробежните сили и все пак да я държиш в траекторията и. При ускорение да се чувствам как ме залепва на седалката и да трябва да се набирам едва ли не волана. Така го чувствам аз. Но това няма как да се случи свободно по пътната мрежа - освен в немско да давам газ на участъците без ограничение. Има писти, има достатъчно частни пътища с подходящият асфалт на които можеш да я тестваш колата на макс.(факт, изключително малко са в БГ, но се намират, а пък след Унгария/Хърватска не са рядкост). Просто за мен няма как да се изрежа по пътя за Алеко с всичките му павета изронени и да се плъзгам по завоите без видимост, с незнайно колко много хора и коли нагоре надолу и не знам след кой завой кой е спрял щото е затънал/иска да снима нещо/хапе врата на гаджето си. Ама това съм си аз.....Разбрахме, че всеки е различин. Които ме е разбрал какво искам да кажа след толкова редове, разбрал, които не , значи не съм успял да се изразя. Нека се пазим и пазим другите и да сме здрави.Rangel написа: 23.03.2021, 12:34:59Предполагам, че ако разясниш това ще отговориш на въпроса миSmokeyandtheBandit написа: 23.03.2021, 12:09:56 За мен лично това е колата която ми носи удоволствие от шофирането по начина по които аз го разбирам.. Усещам, че дефинирането на 600 hp удоволствие ще ни се разминат, едно време Ф1 бяха с толкова коне, та тука освен да раздаваш, не знам за какво друго може да е. Не се заяждам, търся защо хем леко храниш скоростта, хем караш кола, която е под 10сек до 200
?
Да не цапаме темата на автора повече, ако иска да изтрие каквото прецени - претенции за интелектуална собственост нямам
ПС. По ред прични няма да снимам нито едната нито другата си кола. Наречете го сувереие или каквото и да е, но така го чувствам....
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Ти ли не ме разбра, аз ли не се изразих. През цялото време фокуса ми е върху М5-тицата. Супърба изобщо не го коментирам. Там идеята я схванах. Понеже чета внимателно какво пишеш и се опитвам да разбера какво за теб е УДОВОЛСТВИЕТО, защото все пак си взел кола 600+ коня. В нея не мисля, че копчетата са много по-малко...SmokeyandtheBandit написа: 23.03.2021, 17:04:16 Ами еС-класата не е кола за мен. Страхотен автомобил за целевата си аудитория, но аз нито съм дорасъл за статуса които идва с такъв автомобил (не е само до парите), нито ще ми свърши работа. Багажника му е за хора дето носят максимум един сак с голф стикове, тва не е кола за тротинетки, камиончета, пояси и всичките диващини които трябва да пренасям. Супърба с този багажник нямам какво да го бие освен ван/някой голям СУВ, но това е нещо на което аз не се качвам да карам при никакви обсотятелства. А и няма как да допусна малките ми вандали на задна седалка на нещо като еС-класа - де що има копчета и контролери ще бъде унищожено. Щом за три месеца изтръгнаха щорите на задните стъкла и копчетата на климатроника отзад, не ми се мисли какво ще направят в този автомобил. Аз лукс не обичам - нито съм роден със сребърна лъжица, нито нищо. Добре си ми е в Шкодата, знам какво получавам от нея и не искам повече - да ме закара комфортно и сигурно до точка Б и това е.
-
Alvin_iv
- Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI
Уважаеми съфорумци,
Поздравявам всички участници в темата за „Препечения“ за мненията им относно 4x4! Форума за това е супер интересен и влизам от време на време! Има сблъсък на мнения, нагласи, предпочитания и то в най различни сфери на живота, а някой, като YYakovliev с подробни факти и детайли показват нещата!
За това БЛАГОДАРЯ и продължавайте все така!
Научих много нови неща и то, както от споделен опит, така и от професионалисти!
Запознах се, па макар и виртуално с много готини пичове! Търпя критика, че не съм платил членският внос, но ще направя и това надявам се след срещата в Бургас!
Специални адмирации за YYakovliev, без него и темата за „Препекания“ форума щеше да бъде малко по-неинтересен! С любовта, желанието и начина по-който се отнася към автомобила си и факта че споделя всичко, с най-малките подробности допринася форума да бъде все по-посещаван и четен!
Личната ми молба към него е да не се отказва да споделя своите преживявания и с „Препечения“ и нека да продължи темата???
Поздравявам всички участници в темата за „Препечения“ за мненията им относно 4x4! Форума за това е супер интересен и влизам от време на време! Има сблъсък на мнения, нагласи, предпочитания и то в най различни сфери на живота, а някой, като YYakovliev с подробни факти и детайли показват нещата!
За това БЛАГОДАРЯ и продължавайте все така!
Научих много нови неща и то, както от споделен опит, така и от професионалисти!
Запознах се, па макар и виртуално с много готини пичове! Търпя критика, че не съм платил членският внос, но ще направя и това надявам се след срещата в Бургас!
Специални адмирации за YYakovliev, без него и темата за „Препекания“ форума щеше да бъде малко по-неинтересен! С любовта, желанието и начина по-който се отнася към автомобила си и факта че споделя всичко, с най-малките подробности допринася форума да бъде все по-посещаван и четен!
Личната ми молба към него е да не се отказва да споделя своите преживявания и с „Препечения“ и нека да продължи темата???
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
-
SmokeyandtheBandit
Rangel написа: 23.03.2021, 17:36:50 Ти ли не ме разбра, аз ли не се изразих. През цялото време фокуса ми е върху М5-тицата.
Удовлствието го написах в следващият абзац. Може и аз да не съм се изразил правилно. Деца и жена в другата кола не влизат и малките даже и отвън не им давам да пипат - там те нямат работа и това си е моята играчка. Когато съм в шкодата удоволствието от шофиранато е когато има тишина, не се бият и не викат и поливат с вода. Ако пък решат и да си говорим нормално вече за мен това е душевен оргазъм....SmokeyandtheBandit написа: 23.03.2021, 17:04:16 онеже питате за мен какво е удоволствие от карането - това за мен е след като съм си карал колата да слезна от нея с усещането, че съм бил на физ. зарядка и на другият ден да имам мускулна треска.
Другият кеф вече сам самичък и е описан.
-
HerpaMoTeH
- Гараж: VW Touran 1.5TSI
@admin, мисля, че ще трябва малко чистка в тази тема 
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Недейте да чистите, просто от тук нататък да се спре спама моля. Ама наистина.
@Alvin_iv, благодаря ти за думите.
@Alvin_iv, благодаря ти за думите.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Препеченост "Том II":
Днес в града със семейството по магазини. Спирам пред Лидъл, гася, чувам че регенерира. После спирам пред нас да оставя багажи и хора, гася и пак чувам че регенерира. Оставих торбите и викам ще ида да я покарам по магистралата. Тръгвам, пак на наклона преди Вакарел (като миналия път), почва да мига лампата за подгревните свещи и ме вкарва в авариен режим:
Отбих, отворих капака, проверих датчика за диференциално налягане, не изглеждаше стопен. Направи ми впечатление обаче че се чуваше цъкане (картер ли е кво е, нямам идея), както когато прави регенерация, по същия начин. Затворих, запалих и тръгнах - отново мигаше тая лампа и отново бях в авариен режим.
Завъртях след 200 метра на отбивката за Вакарел, обадих се на ДЗИ (имам към тях допълнителен пакет за безплатна пътна помощ един път в годината, дето бяхме правили с Васил (@_v_) и зачаках. Пича с репатрака се оказа отсреща и беше при мене за 5 минути. Качих я колата на собствен ход отгоре и я закарахме пред D-Bros.

И това е. Понеделник сутринта ще отида да им оставя ключа и да гледат какво се случва тоя път. Засега нищо не мисля, леко съм изнервен, защото почнаха да ми омръзват тия истории. "Хубавото" е че се случват все наблизо до София, а не в Бургас или в Гърция... Като диагностицират и локализират проблема тогава ще видя какво правя от тук нататък и дали изобщо ще мога да пътувам на 3-ти.
Днес в града със семейството по магазини. Спирам пред Лидъл, гася, чувам че регенерира. После спирам пред нас да оставя багажи и хора, гася и пак чувам че регенерира. Оставих торбите и викам ще ида да я покарам по магистралата. Тръгвам, пак на наклона преди Вакарел (като миналия път), почва да мига лампата за подгревните свещи и ме вкарва в авариен режим:
Отбих, отворих капака, проверих датчика за диференциално налягане, не изглеждаше стопен. Направи ми впечатление обаче че се чуваше цъкане (картер ли е кво е, нямам идея), както когато прави регенерация, по същия начин. Затворих, запалих и тръгнах - отново мигаше тая лампа и отново бях в авариен режим.
Завъртях след 200 метра на отбивката за Вакарел, обадих се на ДЗИ (имам към тях допълнителен пакет за безплатна пътна помощ един път в годината, дето бяхме правили с Васил (@_v_) и зачаках. Пича с репатрака се оказа отсреща и беше при мене за 5 минути. Качих я колата на собствен ход отгоре и я закарахме пред D-Bros.

И това е. Понеделник сутринта ще отида да им оставя ключа и да гледат какво се случва тоя път. Засега нищо не мисля, леко съм изнервен, защото почнаха да ми омръзват тия истории. "Хубавото" е че се случват все наблизо до София, а не в Бургас или в Гърция... Като диагностицират и локализират проблема тогава ще видя какво правя от тук нататък и дали изобщо ще мога да пътувам на 3-ти.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Ами, каквото и да каже човек при такава ситуация, все е тъпо
Сигурно е някаква дреболия, ама е, разваля ти настроението.
Иначе на мен ми се е случвало в Гърция, и не е 'ич забавно.
Иначе на мен ми се е случвало в Гърция, и не е 'ич забавно.
-
prvv
- Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi
Тея датчици за диференциално налягане трвбва да се сменят превантивно в някакъв момент. На един приятел му стана същия филм като при теб, авариен режим, подгрева мигаше. С нов датчик се оправи. На моето Ауди го смених като почна да прави чести регенерации, не го чаках да стигне по-далеч.
- YYakovliev
Ами аз се надявам да не е в тези датчици проблемът, защото те са сменени преди 8 000 км и двата и ако пак има нещо общо с тях, тогава другаде трябва да се търси причината, а не в тях. Но да не говоря преди да видят с диагностиката, може да е нещо друго.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Ей, лоша работа.
Гледам, Явор писал. Отварям темата с нагласата пак да гледам снимки на каране или замерване.
От какво се изнерви? Колкото и неприятно да е, случват се такива работи, напълно те разбирам. Важното е, че си бил до "вас" а не на път.
П.С: На мен ми се случи в гаража да каталяса съединителя, а предния ден ходих до Букурещ- чист късмет, че като съм се прибрал и съм прибрал колата се е предал.
Мислиш, че може тунинга да има влияние ли?
Дано да е нещо малко и незначително и още до Вторник пак да си караш колата с кеф и да се видим на 03.
Комп нямаше ли , да я закачиш да видиш какво дава?
Аз лично за срещата на 03.04 съм много надъхан да се видя с колегите със Шкоди.
Аудита и БМВта, тях няма какво да ги гледам!![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Гледам, Явор писал. Отварям темата с нагласата пак да гледам снимки на каране или замерване.
От какво се изнерви? Колкото и неприятно да е, случват се такива работи, напълно те разбирам. Важното е, че си бил до "вас" а не на път.
П.С: На мен ми се случи в гаража да каталяса съединителя, а предния ден ходих до Букурещ- чист късмет, че като съм се прибрал и съм прибрал колата се е предал.
Мислиш, че може тунинга да има влияние ли?
Дано да е нещо малко и незначително и още до Вторник пак да си караш колата с кеф и да се видим на 03.
Комп нямаше ли , да я закачиш да видиш какво дава?
Аз лично за срещата на 03.04 съм много надъхан да се видя с колегите със Шкоди.
Аудита и БМВта, тях няма какво да ги гледам!

- YYakovliev
@BlackPearl, грам не го свързвам с ремапа и не съм мислил дори за това. (Сега, очаквам някой да се включи тука и да обясни как е точно от това, ма това е друга тема). Изнервен съм от неизвестното и какво ще обади по-скоро, не от друго. Като стана първия път бях доста по-спекан. Сега не ми пука особено. Също така, както написах и в горния пост, се надявам да не е от тия датчици пак, защото тогава явно има нещо по-дълбоко, което причинява проблеми по веригата и което не е адресирано. До понеделник няма какво да го умувам, закача се, гледа се и ще споделя като се локализира.
В тая тема не се спестява нищо, пише се и добро и лошо, за да е полезно на всички.
И на мен много ми се идва на 3-ти да се видим и да пътувам. Дано всичко да е ОК дотогава и не се налага да чакам части.
В тая тема не се спестява нищо, пише се и добро и лошо, за да е полезно на всички.
И на мен много ми се идва на 3-ти да се видим и да пътувам. Дано всичко да е ОК дотогава и не се налага да чакам части.