Слабите места на интериора на Superb 3

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
SkodaDriver

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb 3 2.0 diesel 190hp

VW Arteon 2.0 TSI 190ho

Seat Leon 2018 1.4TSI 150hp

Мнение от SkodaDriver »

Здравейте, колеги,

Отскоро имам Skoda Superb 3 и като цяло съм изключително доволен, но има и неща, които се износват бързо в интериора. Не знам дали друг има сходни проблми, но бих искал да ги коментираме, както и евентуални решения:
- Топката на скоростния лост/ капачката (https://ibb.co/1bq3CTw) - това е известен проблем. Интересувам се от решение и съответно стойността му. Засега намерих това от ebay ( https://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Skod ... 4646250810 ),но не знам дали има друга алтернатива, както и каква би била цената в Еуратек.
- Хромираната дръжка на ролетката на централната конзола (https://ibb.co/7KGWfzP) - хромираното фолио леко се е раздуло. Това е интересен казус. Не съм намерил решение никъде.
- Хромирaната ръкохватка на вратите (https://ibb.co/5KSCRLp). Покритието при мен се е развалило и отдолу е леко олюпено и съответно може да те пореже. Някой сменял ли е дръжки, колко е струвало и къде?

Бих се радвал да коментираме идеи за решения на тези проблеми.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

В еуратек си имат решения на всичките проблеми. Интересно, че не са оправени по гаранция...
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Незнаем дали колегата има колата от нова. Може вече да не е в гаранция.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

SkodaDriver написа: 31.01.2021, 10:55:17 идеи за решения
Влизаш в Еура Тек и питаш за цени. Обикновено са доста достъпни.
SkodaDriver

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb 3 2.0 diesel 190hp

VW Arteon 2.0 TSI 190ho

Seat Leon 2018 1.4TSI 150hp

Мнение от SkodaDriver »

Колеги, колата е купувана от България, но вече над 150000км и извън гаранция. Днес ще ходя до Еуратек и ще пиша кое колко струва, ако някой занапред има нужда.
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Друго слабо място му е дългото купе, малко като на дакел. Как се окопова в сняг, като хипопотам в блато. Върти гуми безпомощно. Имайте си наум когато решите да паркирате в някоя пряспа. [smilie=sarcastic.gif]
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
SilverBullet

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP
Обратна връзка:

Мнение от SilverBullet »

kograman написа: 01.02.2021, 08:37:53 Как се окопова в сняг, като хипопотам в блато.
Октавията няма такива проблеми, особено като съм я качил на 235 45 18 [smilie=sarcastic.gif] Изображение
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

хората гледат да ги свалят ти си я накокощрънбил [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
SilverBullet

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP
Обратна връзка:

Мнение от SilverBullet »

Audirulzz написа: 01.02.2021, 10:46:24 хората гледат да ги свалят
Не можах да взема скаут, но пък ще стане половин [smilie=pardon.gif]
Monky

Škoda Фен

Мнение от Monky »

kograman написа: 01.02.2021, 08:37:53 Друго слабо място му е дългото купе, малко като на дакел. Как се окопова в сняг, като хипопотам в блато. Върти гуми безпомощно. Имайте си наум когато решите да паркирате в някоя пряспа. [smilie=sarcastic.gif]
Тука си чешем езиците, но даваш излищно (и от моя гледна точка - невярно) мнение. Сега, ако се правиш на 'жип - да, но умерено драпане в неотъпкан сняг е никакъв проблем. Пък представи си кола със същото междуосие и задно по твоята логика трябва да седи в гаража зимата [smilie=pardon.gif]. Като ще правим аналогии с животни - всяка жаба да си знае гьола. ;)
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

@Monky, има такива неща като ъгъл на атака, сходимост, клиренс и т.н
На пухкав сняг с хубави гуми също не е проблем да си драпаш. Супърба ще спре 2 метра напред пред същата кола с подобни габарити без 4х4, защото с това купе и голямо междуосие ляга по корем почти веднага. Затова си е дакел от всякъде. [smilie=sarcastic.gif]
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Monky

Škoda Фен

Мнение от Monky »

kograman написа: 05.02.2021, 07:07:10 На пухкав сняг с хубави гуми също не е проблем да си драпаш. Супърба ще спре 2 метра напред пред същата кола с подобни габарити без 4х4, защото с това купе и голямо междуосие ляга по корем почти веднага. Затова си е дакел от всякъде.
Това разбирам, но важи за всяка кола с подобно междуосие - БМВ 5, А6 и др.
Stevek

Škoda Фен

Гараж: Superb III 2019

Мнение от Stevek »

kograman написа: 05.02.2021, 07:07:10 Затова си е дакел от всякъде.
Повече прилича на крокодил ;)
pvyanev43

Шкода Новак

Мнение от pvyanev43 »

Здравейте, не исках да създавам нова тема за "дамски" въпрос, та възкресявам съществуваща такава. Накратко, капарирах Superb Style Plus и след като си изясних в главата двигател, екстри и т.н. се видях в неочаквано чудо с цветовете. Взех Blue lava, като тук беше по-лесно, защото имам доста наблюдения, че сравнително по-тъмната кола се забелязва по-лесно от не дотам внимателни водачи и особено при по-скоростно каране на магистрала, това спестява главоболия и като цяло бие минусите с нагряването. Салонът обаче е друга бира - не съм фен на кожата и лесно избрах Suedia, по инерция заръчах и да е черен, защото в тая кола ще се возят две малки деца, а в багажника (комби) даже и куче, заради което специално съм предвидил решетка. Жената обаче ревна колко по-хубаво било да е бежов интериорът, пространство давало, нямало да се нагрява и други такива работи, дето по-трудно ми стигат до ума. Та, моля, ако някой има бежова Suedia, да сподели опит - почиства ли се тая работа, цапа ли се толкова лесно колкото по всичко изглежда и ще направя ли крупна грешка, ако кандисам?
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

Имам светъл салон (не кожа) и предвид децата, отдавна не съм го видял чист. Той се цапа от нищото буквално. Дънки също му разказват играта. Ако имам избор, не бих си го причинил никога.
Ако имаш излишни 1-2 часа на всяка седмица да го търкаш, мажеш и не знам какво, може би ще ти се получи.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”