Историята на един "препекан" Superb III

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Знам, че вече попитах и засега съм се спрял на варианта Рево - стейдж 1 за мотор, без да пипам DSG-то. Най-малкото ще видя как се държи кутията след ремап-а и дали ми харесва. Но чисто технически - съществува ли вариант за Рево мотор + ТВС кутия, или такива хибридни истории нямат смисъл / не е добре да се правят?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

Съществува вариант. Аудито от профила ми е така и не мога да се оплача [smilie=pardon.gif]
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Пускам една анкета по темата, за завършек на предварителното ми проучване. Благодаря на всички, които ми дадоха инфо до тук.

За това TVS (и за кутия само евентуално) огромна спирачка ми е това, което чувам за господина, който е дистрибутор. Все пак за анкетата може да гласувате чисто технически:

Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

YYakovliev, Ще ти напиша нещо, което изрично подчертавам е лично мнение. Мапване на мотор (особенно стейдж 1) се прави относително лесно. Даже и най-новите дизелови мотори, са относително добре познати на тунерите. Поради тази причина там можеш в по-голяма степен да разчиташ, че няма да стане беля. Разбира се това е тунинг при това на кола втора ръка и вероятност макар и малка нещо да се осере винаги има(който твърди обратното те лъже). Та за мен стейдж 1 на мотора е нещо приемливо на фона на цена/риск/краен ефект. С кутията нещата не са баш така. Хората дето правят тунинг на кутии се броят на пръстите на едната ръка. Кутията е много по-малко позната на тунерите сравнено с мотора. Документацията за нея е много по-трудно достъпна. Оценката на получения резултат е субективна, няма измерване (например дино). Мотора е относително ясно какви параметри могат да се проследят по кабела. С кутията е сложно, защото трудно се свалят живи данни и няма кой да ги интепретира. Нещата са - наливат нещо и караш. Какво се случва вътре, няма как да провериш. Самия факт, че избора за тунинг на кутия ти се стеснява до една единствена опция би трябвало да ти навежда някой мисли. Няма и кой знае колко коли направени там та да имаш обективна статистика. Освен всичко друго, много хора като са недоволни не го пишат (незнам защо). А като се строши - обикновенно се пише в графата - ами дошло и е времето.

Ти от кутията недоволен ли си? Що не я покараш половин година тая кола, пък тогава да правиш нещо по кутията? За мен тунинг на кутията трябва да се прави при две обстоятелства - силово се налага (това в твоя случай не е вярно). Или не ти харесва поведението и, до степен, че не можеш да се примириш с това. Ако попадаш във втората група, обаждай се на представителя и наливайте и на кутията. Иначе покарай я малко тая кола, да видиш какво, къде и как. Тунинга на кутията винаги можеш да го направиш.

И последно - много е важно при тунинга да си наясно, че крайните последствия може да са счупена кола. И трябва да си готов да ги приемеш. Иначе по-добре не го прави въобще. Правилото е като с хазарта - винаги играй с пари, които си готов да загубиш без последствия (финансови или психически). Последното пак е лично мнение!
Бееееее.....
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

@Цецо75, казвал съм ти, че твойте мнения са ми най-любими от целия форум и колкото повече пишеш, било то и лични мнения - толкова по-полезни ще са ми. Благодаря ти за хубавата разбивка, звучи ми логично това дето си написал.

наздраве
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Чак анкета, немой така [smilie=sarcastic.gif]
Аз на "чужда булка" ако знаеш какви работи мога да и направя 1банан
Заради теб погледнах в сайта на Revo пак, бях се зарекъл да не го правя скоро, и.... Човече, какво си се ошашкал за тия "до 60 коня" и "до 40 Nm" [smilie=pardon.gif] Направо ти препоръчвам да не се занимаваш. За тия пари си направи една екскурзия с колата и жената и си ги изяш и изпий. Аз ремапвах фабията, ама получих 50% повече мощност и 50% повече Nm, от сток.
На някой даже му изглеждаше странно,толкова пари съм бил дал. Да, но и получих доста. А при теб... 40 конски сили... Много скъпи коньйе, ебаси [smilie=sarcastic.gif]
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Tvs имат до 300кс и стейдж 3 на този 190.к.с
60к.с и 40 нютона не са никак малко, особенно изтеглени във високите, където дизела тъпче.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

kograman написа: 14.11.2020, 18:13:05 Tvs имат до 300кс и стейдж 3
[smilie=sarcastic.gif] имат ама тряя смени доста карантии и ше го плати супърба още един път [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Той анкета за stage 1 пусна,ти го хвърли на stage 3 [smilie=sarcastic.gif]
Последно промяна от igeorgiev82 на 14.11.2020, 18:27:01, променено общо 1 път.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

kograman написа: 14.11.2020, 18:13:05 Tvs имат до 300кс и стейдж 3 на този 190.к.с
И струва...?
Ако стейдж 1 му даваше поне 30% аз щях да го нахъсвам много за ремап. Ама 40 коня...
Е сега на октавията съм сложил RaceChip-а, дето беше на фабията и уж е 181 коньове. Да, усеща се, но не е УАУ!, каквото е усещането при фабията, след Revo. А чипа ми струваше 100 евро препрограмирането и новите кабели, иначе никога нямаше да дам колкото искат за нов чип. Но, това са си мои мнения и разсъждения, за една чужда булка и едни чужди пари [smilie=thank_you2.gif]
Сигурен съм, че ако не друго, ще има оптимизация във вървенето на колата. Но, дали си струва.... да му мисли, който ще плаща ;)
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Е, струва пари. Който има брада, има и гребенче. За мен С3 се мести добре с тия 190к.с Сега, с чип ще първи във високите и ще е още по-голям кеф да я караш. АМА, дали ти е нужно. Моят като го закрепя 130-140км/ч стои на 2100 оборота. Засега ме устройва напълно. Единствеаната причина да не го ремпна е ДСГ-то. Засега де [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

На Пасат Б7 140к.с. CFFB слагахме Рево.
Пак го дават 30~ 40к.с. да вдигне, но определено се усетиха :)
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

todor87 написа: 14.11.2020, 18:35:02 но определено се усетиха
Така де, ама процентното съотношение е малко по различно и ефекта е по осезаем, за същата цена [smilie=pardon.gif]
То и фабията получи 40 коня, ама от 90 ;)
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Моите наблюдения са, че на дизела му понася доста добре тази интервенция. Правят и педала на газта по-чувствителен. Най се усеща на дълъг път, като му шибнеш от 3-та нагоре, започва да се засилва с една лекота ...
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Абе защо се говори за +40 Nm? Не е вярна тая сметка. Хората са написали, че получаваш от 468 до 495 Nm.

Колата ми е 400 Nm.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

kograman написа: 14.11.2020, 18:13:05 особенно изтеглени във високите
това е въпроса, какво ще стане в ниските. Че мен това ме кефи също, да я карам 1250-1750 оборота плавно.

Не изтеглят ли надуването във високите за сметка на ниските или и там има добавена тяга и мощ?
Заключено

Обратно към “Superb III”