благодаря предварително, колега!garyhobson написа: 13.11.2020, 09:22:17 Във вторник имам час в Еуратек и да видим какво ще кажат. Ще пиша.
Загадъчна вибрация
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
Загадъчна вибрация
- zalmaneca
- Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Загадъчна вибрация
Да, доста е коментирано вече...garyhobson написа: 13.11.2020, 09:22:17 инфо и от този форум достигам до заключението, че е от горивопроводите и се оправя елементарно с гумени тампони за тях
ЕТ са запознати, има бюлетин, решава се лесно и бързо.
-
garyhobson
- Гараж: Skoda Superb III 2.0TSI 280hp 6DSG 4х4 Style
Honda Accord 7 2.4 i-VTEC Executive
Загадъчна вибрация
Здравейте, извинявам се, забравил съм да пиша, както обещах.
Да, оказа се точно това, резонанс от горивопроводите. Отделно се оплаках и от скърцане от предния мост при минаване през легнал полицай. Всичко това, заедно с годишна инспекция го излекуваха в рамките на деня и вече 2 седмици всичко е ок и колата е тиха, както никога досега
Сложиха някакъв гумен тампон на горивопроводите, а скърцането го лекуват с смазване/гресиране. И един колега на съседното бюро се оплакваше от същото като мен тази сутрин в Дружба. Всичко си беше по гаранция и платих само за инспекцията и други зимни дреболии.
Да, оказа се точно това, резонанс от горивопроводите. Отделно се оплаках и от скърцане от предния мост при минаване през легнал полицай. Всичко това, заедно с годишна инспекция го излекуваха в рамките на деня и вече 2 седмици всичко е ок и колата е тиха, както никога досега
Сложиха някакъв гумен тампон на горивопроводите, а скърцането го лекуват с смазване/гресиране. И един колега на съседното бюро се оплакваше от същото като мен тази сутрин в Дружба. Всичко си беше по гаранция и платих само за инспекцията и други зимни дреболии.
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
Загадъчна вибрация
@garyhobson, а на мен ми предложиха да ми разглобят таблото. колега, знаеш ли къде точно слагат тампон? по трасето около ангренажния капак ли? при мен вибрацията изчезна за кратко и се появи отново. мисля да реша проблема без ЕТ, но имам нужда от насоки. благодаря предварително!
-
garyhobson
- Гараж: Skoda Superb III 2.0TSI 280hp 6DSG 4х4 Style
Honda Accord 7 2.4 i-VTEC Executive
Загадъчна вибрация
Нямам представа, къде и как са го слагали тампона. Аз общо взето само карам 
Не разбирам много от ремонти по автомобили. Технически грамотен съм, но нямам времето да се уча и това сам да си правя...
За съжаление в БГ трябва да знаеш и разбираш от всичко, защото всеки гледа как да мине по тънко и да не си свърши работата.
Не разбирам много от ремонти по автомобили. Технически грамотен съм, но нямам времето да се уча и това сам да си правя...
За съжаление в БГ трябва да знаеш и разбираш от всичко, защото всеки гледа как да мине по тънко и да не си свърши работата.
-
Stevek
- Гараж: Superb III 2019
Загадъчна вибрация
Вибрацията идва от горивопроводите, там където влизат в метален канал под пода на колата. "Барабанят" по този канал.
Предполагам ги уплътняват във входната точка от към двигателя. Трябва да сваля кората на моята и да разгледам как са го направили.
Шумът се чува в колата от към пътническата врата и даже по-назад, резонира по купето. Канала е в дясната част на колата, под пътническата седалка.
Ако се слуша отвън, през прозореца - чува се реално от къде идва.
Когато ми предаваха колата в ЕТ, търговеца спомена нещо за "тръби", но тогава не го разбрах.
След 2500км им закарах колата за този проблем, питах ги защо не го оправят на всички преди доставката - казаха, че не на всички се получавало.
Изглежда чакат за "оплакване".
Предполагам ги уплътняват във входната точка от към двигателя. Трябва да сваля кората на моята и да разгледам как са го направили.
Шумът се чува в колата от към пътническата врата и даже по-назад, резонира по купето. Канала е в дясната част на колата, под пътническата седалка.
Ако се слуша отвън, през прозореца - чува се реално от къде идва.
Когато ми предаваха колата в ЕТ, търговеца спомена нещо за "тръби", но тогава не го разбрах.
След 2500км им закарах колата за този проблем, питах ги защо не го оправят на всички преди доставката - казаха, че не на всички се получавало.
Изглежда чакат за "оплакване".
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Загадъчна вибрация
Това за което писах е друга вибрация. С горивопродовите го имах проблема и ЕТ го оправиха. Тази вибрация е съвсем различна.
След последният ъпдейт на софта на мотора не съм я усещал повече, но аз и не карам много напоследък покрай този Ковид. Според ЕТ ъпдейта би трябвало да я реши.
След последният ъпдейт на софта на мотора не съм я усещал повече, но аз и не карам много напоследък покрай този Ковид. Според ЕТ ъпдейта би трябвало да я реши.
-
Stevek
Загадъчна вибрация
@didoya,
DNUA ли е двигателя при теб, преди или след FL ?
Имаш след обновяването лог от VCDS за твоя двигател ?
Пролетта ми взеха 50лв. за да ки кажат че няма нов софтуер за този двигател. Но може да се е появил.
Оплаквах им се от т.нар. "сърцебиене" (лека вибрация на място) появяващо се понякога.
Проблем описан по Golf форумите за това семейство двигатели, казват че с нов софтуер се оправя.
С VCDS се вижда версията на софтуера, H13 0001 е при мен.
Part No SW: 3G0 906 259 J HW: 06K 907 425 J
Component: R4 2.0l TFS H13 0001
Revision: --H13---
DNUA ли е двигателя при теб, преди или след FL ?
Имаш след обновяването лог от VCDS за твоя двигател ?
Пролетта ми взеха 50лв. за да ки кажат че няма нов софтуер за този двигател. Но може да се е появил.
Оплаквах им се от т.нар. "сърцебиене" (лека вибрация на място) появяващо се понякога.
Проблем описан по Golf форумите за това семейство двигатели, казват че с нов софтуер се оправя.
С VCDS се вижда версията на софтуера, H13 0001 е при мен.
Part No SW: 3G0 906 259 J HW: 06K 907 425 J
Component: R4 2.0l TFS H13 0001
Revision: --H13---
-
didoya
Загадъчна вибрация
DNUA, преди FL. Имам OBDEleven, с него предполагам мога да видя с кой софт съм.
-
Stevek
Загадъчна вибрация
Със сигурност може и с него, но нямам представа къде и как.
То моят е 0001, няма къде по-надолу.
Интересно е какво са ти сложили.
То моят е 0001, няма къде по-надолу.
Интересно е какво са ти сложили.
-
didoya
Загадъчна вибрация
0002 е моята версия.
-
Stevek
Загадъчна вибрация
Явно има нов софтуер, при наближаващото обслужване ще ги тормозя отново.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Загадъчна вибрация
Все повече се усеща вибрацията от кутията. Взе чак да ме дразни! Ще ѝ извадя душата, ако ще се чупи - да се чупи в гаранцията. Каква е тая тъпотия!?
-
didoya
Загадъчна вибрация
Няма да се счупи, ама за сметка на това ще те дразни през цялото време на гаранцията
Аз си букнах час за 06.01.2021 пак да ги тормозя, защото пак я усетих, въпреки новият софтуер, който ми бяха качили.
Не че очаквам нещо, ама този път ще искам писмено становище, в което да напишат, че "това е нормално"
и после ремапвам мотор и кутия ![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
Аз си букнах час за 06.01.2021 пак да ги тормозя, защото пак я усетих, въпреки новият софтуер, който ми бяха качили.
Не че очаквам нещо, ама този път ще искам писмено становище, в което да напишат, че "това е нормално"