Здравейте, колеги! От доста време ми се върти из главата идеята да сменя настоящия автомобил със Skoda Superb. Карам Toyota Avensis 2017 1.8 CVT 147 к.с. Прекрасен автомобил, но атмосферния двигател без турбина не ми допада (180nm). Тъй като продажбата на Авенсисът е почти факт, днес ходих до Еуратек за оферта. Насочил съм се към ниво Business, като си мисля за бензиновия двигател със 190 к.с. и DSG (автоматикът е задължителен).Не съм състезател и 2.0 TSI 272 к.с. ми е прекалено - със сигурност е голям кеф, но мисля,че в 90% от времето няма да ползвам капацитета му.Ето защо не влиза в сметките. Последните няколко месеца изчетох доста от форума, но бих искал да ви попитам дали някой има отзиви за новия двигател 2.0 TSI 190 к.с. (Дизелът е вариант Б заради новите еко тенденции). По спецификации 2.0 TSI 190 к.с. има въртящ момент 320нм, a 2.0 TDI 190к.с. - 400нм, като бензинката ускорява до 100км s 0.6 s по-бързо, което ме обнадеждава относно динамиката. Доколкото четох в интернет, проблемите с горене на масло при TSI са били докъм 2012-2013г, но ще съм благодарен за мнения относно това. По спецификация бензиновият двигател има наличния въртящ момент още от 1500 оборота...
Ще съм много благодарен на всички, които ще дадат мнение. Годишно минавам около 17-18 000км. и при избора не е водещ разхода и икономията при дизела. Просто не искам да се занимавам с доливания на масло или някакви проблеми с бензина (ако въобще има такива при този двигател).
Иначе, ако е рекъл Бог, идната седмица ще поръчам автомобилчето ..... и ще се похваля
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)