Панорамен покрив - мокра мрежа
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
e_1000000
Здравейте,
Поздрави на всички във форума. Опитах да намеря отговор с търсачката и съм малко изненадан, че не успях, а може и да съм пропуснал нещо, към което евентуално да ме насочите. Ето я и темата:
Автомобилът е Комби 2015, с панорамен покрив. При "голямото" отваряне на покрива. т.е. плъзване на подвижната част назад, отпред се повдига една мрежа, която обхваща отвора по широчина и предполагам е за предпазване от насекоми.
Преди две години забелязах, че при проливен дъжд или след обилно топене на сняг тази мрежа е мокра. Това се забелязва само при отваряне, а през студените сезони това се случва много рядко, съответно мрежата си стои подгизнала с месеци, докато не изляза на магистралата да я "продухам". В последно време проблемът се задълбочи - след всеки дъжд мрежата е подгизнала.
Преди година казах за проблема на приемчика на ЕТ (колата е в гаранция), но според него това било нормално. Тогава, както написах, нещото се случваше рядко. След задълбочаването отново повдигнах въпроса и направиха почистване на дренажи, което се заплаща, защото не се покрива от гаранцията. Промяна няма - и в момента след всеки дъжд трябва да карам с отворен покрив, за да изсъхне. През зимата това не е никак приятно, а при температури под 0 мрежата замръзва, а не съхне.
Подчертавам, че течове в купето нямам.
Някой от вас има ли наблюдения по въпроса? Дали наистина е нормално, както ми казаха първия път, дали има общо с дренажи, или е въпрос на уплътнение или друго?
Благодаря предварително!
Поздрави на всички във форума. Опитах да намеря отговор с търсачката и съм малко изненадан, че не успях, а може и да съм пропуснал нещо, към което евентуално да ме насочите. Ето я и темата:
Автомобилът е Комби 2015, с панорамен покрив. При "голямото" отваряне на покрива. т.е. плъзване на подвижната част назад, отпред се повдига една мрежа, която обхваща отвора по широчина и предполагам е за предпазване от насекоми.
Преди две години забелязах, че при проливен дъжд или след обилно топене на сняг тази мрежа е мокра. Това се забелязва само при отваряне, а през студените сезони това се случва много рядко, съответно мрежата си стои подгизнала с месеци, докато не изляза на магистралата да я "продухам". В последно време проблемът се задълбочи - след всеки дъжд мрежата е подгизнала.
Преди година казах за проблема на приемчика на ЕТ (колата е в гаранция), но според него това било нормално. Тогава, както написах, нещото се случваше рядко. След задълбочаването отново повдигнах въпроса и направиха почистване на дренажи, което се заплаща, защото не се покрива от гаранцията. Промяна няма - и в момента след всеки дъжд трябва да карам с отворен покрив, за да изсъхне. През зимата това не е никак приятно, а при температури под 0 мрежата замръзва, а не съхне.
Подчертавам, че течове в купето нямам.
Някой от вас има ли наблюдения по въпроса? Дали наистина е нормално, както ми казаха първия път, дали има общо с дренажи, или е въпрос на уплътнение или друго?
Благодаря предварително!
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @e_1000000, - Привет.. Аз съм с "Skoda Superb 2 Combi Face Lift" и тази мрежа при мен, когато и да съм отварял Панорамният Покрив, си е суха. Моята логика е, че ако са запушени дренажи, ще протече в купето. Протичането обаче, може да не се забележи веднага. Няма лошо, че си ги почистил, даже напротив - трябва да се прави през определено време (по спомен, на Две Години). Мисля, че проблема при ТЕБ е в уплътнението. Като за начало, разгледай обстойно цялото уплътнение, сантиметър по сантиметър. Както при затворен Панорамен Покрив, така и при Отворен. Също така обърни внимание дали при затваряне, стъклото прилепва еднакво хубаво навсякъде. Също така, опитай да намажеш уплътнението с някакъв препарат за гумени детайли, който евентуално да направи уплътнението по-меко и гъвкаво. Почисти идеално и тази част от стъклото, която се прилепва към уплътнението. Друго не се сещам. Успех и сподели какво е станало ![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
e_1000000
@tuningmania, Благодаря за отговора! Колата е в гаранция и мисля да поставя въпроса пред ЕТ. Искам обаче да съм подготвен при новата ми среща с тях и ми се иска да имам опита и съветите на колеги. За това фактът, че при теб мрежата винаги е суха, е важен.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @e_1000000, - Пак да подчертая, че аз съм с "Skoda Superb 2 Combi Face Lift". Търсил ли си Информация за Проблема в www . briskoda . net ?
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
-
e_1000000
@tuningmania, Търсил съм там преди време, да. Не намерих точно този проблем. Много хора се оплакват от течове в купето, но аз не съм откривал вода.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Тези дренажи нали са за да се оттича водата, която влиза покрай уплътнението на съклото? Ако е така, то тази мрежа е във пространството, което реално е извън купето и теоритично е нормално да се мокри. Но аз нямам такава "екстра", просто коментирам на ваш гръб
Не ви ли обясни господина в ЕТ, защо според него , е нормално да е мокра мрежата? Според мен всички автомобили от VAG group са оборудвани със същият или много подобен покрив, така че разшири търсенето 
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Според мен изобщо не е нормално при затворен люк/шибедах/панорама да влиза каквато и да е вода вътре. Колега, имаш проблем с уплътняването при затваряне. Тормози ги, докато си в гаранция, за да се отстрани проблема.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- Taratajki
Ако не се предполага влизането на вода, за какво са тия дренажи тогава? А че при колегата влизащото количество вода е повече от предполагаемото е факт.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Дренажи са задължителни, защото винаги може поради някаква причина люка да не се затвори/уплътни напълно. Поради повреда, механична причина, външен фактор/намеса...Taratajki написа: 28.11.2019, 09:00:28 Ако не се предполага влизането на вода, за какво са тия дренажи тогава?
Обаче при нормална употреба/функциониране не трябва и капка да влиза в купето. Колегата да ходи в ЕТ и да настоява.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
e_1000000
Благодаря на всички. Търсил съм и в други WAG форуми, но не видях някой да се е оплакал от това. И аз не смятам, че е нормално, все пак стъклото има изолация, а мрежата се прибира изцяло под него, когато е затворено. Ако се намокри и не се отвори с цел изсушаване, то мрежата може да остане мокра с месеци, и то подгизнала - все пак е сгъната и плътно затворена. Най-вероятно ще се развият плесени и миризми. Не мисля, че това може да е целенасочено решение.
Ето я самата мрежа:
https://images.deineautoboerse.de/3250/570513/17.jpg
Ето я самата мрежа:
https://images.deineautoboerse.de/3250/570513/17.jpg
-
e_1000000
Тук май излезе нещо: https://forums.vwvortex.com/showthread. ... after-rain: Most likely the visor that pops up when the sunroof is open. Water just sits on it when closed. On a warm day you can ride with the sunroof open enough to make the visor pop up and the wind will help dry it.
I noticed the MK7 golfs have a rubber seal in front of this visor to help prevent water settling on it.
Hope this helps. I awoke to the smell this morning due to it raining overnight. Drives me crazy!!!!
При мен също проблемът е съпроводен с миризми след дъжд.
I noticed the MK7 golfs have a rubber seal in front of this visor to help prevent water settling on it.
Hope this helps. I awoke to the smell this morning due to it raining overnight. Drives me crazy!!!!
При мен също проблемът е съпроводен с миризми след дъжд.
- Taratajki
Може да греша, аз все съм гледал колите ми да нямат дупка в покрива
Като гледам снимката е видно, че мрежата е зад своеобразните улуци, които се образуват между двете уплътнения, това на стъклото и това на купето. Явно има проблем с уплътняването на вътрешното уплътнение, това на купето, върху което ляга стъклото.
-
e_1000000
Само да споделя ефектния обрат на историята: След проливния дъжд в (Югозападна) София тази сутрин, на път за детската градина от една от задните лампи потече вода на струя върху детето. Така че ЕТ щат-нещат ще трябва да се занимават с проблема, а от сервиза директно отивам на автомивка за тестване.
По принцип много пъти съм чувал препоръката да не се купуват стъклени покриви, защото рано или късно протичат. Явно и в моя случай е така.
По принцип много пъти съм чувал препоръката да не се купуват стъклени покриви, защото рано или късно протичат. Явно и в моя случай е така.