Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
kograman
Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Има ли парафин в него?
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Не знам - дадоха ми за проба половин кило в бутилка от кола. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- Sawyer
- Гараж: ///
Ти ще бъдеш пионерът. Пробвай и после ще кажеш как е 
-
kograman
90% си мисля,че има парафин, т.е не става. Ще задържа мизерия, ще стои мазно, и ако се прекали с употребата, ще трябва да миеш салона с обезмаслител или друга химия. За около 30лв си купуваш хубав препарат с който ще караш поне 5-6 месеца, и гарантирано ще върши работа.
Това
Това
са страхотни продукти. И двата съм ги ползвал, и при употреба всяка седмица при мен минават поне 6-7 месеца преди да свършат. Нормалната и употреба е на 2-3 автомивки да се използват,ама малко на принципа мечо груХ![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
Това
Това
са страхотни продукти. И двата съм ги ползвал, и при употреба всяка седмица при мен минават поне 6-7 месеца преди да свършат. Нормалната и употреба е на 2-3 автомивки да се използват,ама малко на принципа мечо груХ
- Pijomir
Викаш, да не се занимавам с тоя препарат? ![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Не рискувай с боклуци колега. Вземи си някой от горните два препарата или https://detailingbg.com/produkt/ultimat ... ler-473ml/ или ако не ти се дават толкова пари това https://detailingbg.com/produkt/black-p ... ing-500ml/ и двата придават матов ефект все едно сега си взел колата от магазина.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
kograman
Аз не бих. От една автомивка, много ми хвалеха подобен. Много добър, едва ли не ми се кълняха. И защо ги послушах(не знам, наистина!), взеха та го пробвах един месец. Ми, ширпотребата си е ширпотреба. Захаросано л*йно.
Нанасяш, стои добре, леко мазничък, и го чакам да попие.Е, не попи. За 3-4 дена можеше да "пишеш" по таблото. Толкова прах задържаше, като го погледнеш под ъгъл на слънце. Започнаха и едни леки съмнения да се прокрадват в мен, дали нещо пази от слънцето, след като започна да става " на петна таблото", т.е на места да е попило, на места не между 5-6 ден. И пак леко мазнееше. СЛЕДИ ОТ ПРЪСТИ където пипнеш. Ама коронният номер стана, когато преди няколко седмици имаше много рязък спад на температурите. Отивам да си измия звяра, отвътн светна, влизам отвътре, забърсах праха, и започвам да нанасям и ми стана лошо. От предните нанасяния, парафина започна да излиза от пластамасата и корите и да се бели на бял прах. Приличаше като на изгоряла човешка кожа от слънцето и започнала да се бели. И нямаше махане с кърпата или вода. Обезмаслител и търкане до припадане. Мокетите се набиха с този фин прах, пак вътрешно чистене. Заминаха 4-5ч да я изчистя, и да ме болят ръцете два дена...
Затова НИКОГА повече такива изпълнения. Тези които съм ти посочил са супер! Зависи колко ти е стара колата, ако е новичка, директно бих взел литъра "мляко" на Wolf. Ще изкараш поне 1г най-малко. Ако е по-старичка и захабена, тогава гела на ANGEL Interior Dressing. Той ще я почисти в дълбоюина, ще и възвърне цвета. Идеален е и за външни пластмаси. След няколко минавания да се изчисти напълно, минаваш с млякото. С гела през 2-3 месеца да изчиства насъбрлата се мизерия.
- Pijomir
То, между другото, ако има значение, тоя препарат също е някво мляко, като си го намерих на бюрото, помислих че айрян някой си е зарязал... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Иначе се нанася съвсем малко и след 10 минути се минавало със суха кърпа. Ама не намирам никъде мнения за тоя препарат - само за препарата им за гуми добри отзиви четох. То това някакъв завод било. Няма да рискувам.
Иначе се нанася съвсем малко и след 10 минути се минавало със суха кърпа. Ама не намирам никъде мнения за тоя препарат - само за препарата им за гуми добри отзиви четох. То това някакъв завод било. Няма да рискувам.
-
socom
- Гараж: Skoda Octavia 3 FL - Vision, 1.5 TSI, DSG 7.
Здравей, и моето мнение е същото, не рискувай с нова кола.Pijomir написа: 31.10.2018, 10:31:40 То, между другото, ако има значение, тоя препарат също е някво мляко, като си го намерих на бюрото, помислих че айрян някой си е зарязал...
Ползвам този препарат: https://detailingbg.com/produkt/natural-shine-473-ml/ за сега нямам възможност да го сравня с друг, но от почистването и ефекта съм доволен.
- Pijomir
Дам. Ще взема нещо проверено.
-
kocenino
- Гараж: FABIA
Здравейте колеги.Можете ли да ми препоръчате някакъв препарат за предизмиване на автомобила,който ще разгражда мръсотията и няма да се налага да използвам четка или каквото и друго пособие за търкане.Благодаря предварително.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Пробвай това https://detailingbg.com/produkt/active-foam-1l/ или това https://detailingbg.com/produkt/white-b ... w-foam-1l/ но да знаеш, че няма как колата дс се почисти напълно само с предизмиване, освен ако нямаш нанесено керамично покритие или някоя супер хидрофобна вакса.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
kocenino
- Гараж: FABIA
Благодаря за съвета skodko.Бих искал да те попитам,още нещо.Задължително ли е да имам пенообразувател за водоструйна машина за нанасянето на един от тези препарати или може да се нанесът със обикновен полуверизатор снабден с помпичка за налягане?Благодаря предварително.skodko написа: 01.11.2018, 08:14:08 Пробвай това https://detailingbg.com/produkt/active-foam-1l/ или това https://detailingbg.com/produkt/white-b ... w-foam-1l/ но да знаеш, че няма как колата дс се почисти напълно само с предизмиване, освен ако нямаш нанесено керамично покритие или някоя супер хидрофобна вакса.
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Аз си взех един ръчен пенообразувател - върши страхотна работа.
Kwazar Venus Cleaning Pro+

2 литра е - но прави страхотна пяна (пак зависи и в какво съотношение препарат:вода сипваш де). Единствения минус е че трябва да се помпи от време на време.
Мия си колата на автомивка на самообслужване и ползвам само струйката с водата - с мои препарати вече.

2 литра е - но прави страхотна пяна (пак зависи и в какво съотношение препарат:вода сипваш де). Единствения минус е че трябва да се помпи от време на време.
Мия си колата на автомивка на самообслужване и ползвам само струйката с водата - с мои препарати вече.
-
kograman
И аз така. Купих си шампоан за измиване такъв, и съм супер доволен. 30мл за 4 литра вода, т.е стига за едно добро измиване. Колата не се цапа толкова, и блести като на дърта циганката окотоSimichOil написа: 02.11.2018, 07:54:02 Аз си взех един ръчен пенообразувател - върши страхотна работа.